Güzel'e Ters kelepçe takıldı, başı eğdirilmeye çalışıldı

HDP Milletvekili Semra Güzel, ters kelepçe takılarak, polislerce başı eğilmek istendi. Güzel’in baş eğmediği ve direndiği görüldü. Olaya tepki gösteren Temel: Semra Güzel arkadaşımıza reva görenlerin tek derdi irademize boyun eğdirmek. Başaramayacaksınız.

Mart ayında dokunulmazlığı gasp edilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, dün İstanbul’da gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nndeki işlemlerin ardından Güzel, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadesi alınmak üzere adliye sevk edilen Güzel, adliye öncesi hastaneye sağlık kontrolü için götürüldüğü sırada iki kadın polis tarafından ters kelepçelenerek hızlıca götürüldüğü ve başının eğilmeye çalışıldığı görüldü. Güzel’in başını eğmemek için direndiği görüntülere yansıdı.

Güzel hastaneden çıkarılırken de polislerce aynı hızla ters kelepçeli bir şekilde başı eğilmeye çalışılarak polis aracına bindirildi.

Olaya sanal medyadan tepki gösteren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel,  “Bu alçakça muameleyi hala vekil olan Semra Güzel arkadaşımıza reva görenlerin tek derdi irademize boyun eğdirmek… Ters kelepçe takılıyor, saçı çekiliyor, başını eğmeye çalışıyorlar... Ama başaramayacaksınız!" paylaşımında bulundu.