Hakkari’de helikopter köylüleri taradı: 1 çocuk katledildi

Hakkari’de sınır ticareti yapan köylüler, Türk ordusuna ait bir helikopterden açılan ateşle tarandı. 14 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.

Saldırı, köylülerin Güney Kürdistan’dan dönüşleri sırasında gerçekleşti. Hedef olan köylülerin Derecik ilçesine bağlı Çemekurk köyü sakinleri oldukları öğrenildi.

Helikopterden açılan ateş sonucu 14 yaşındaki Vedat Ekinci olay yerinde hayatı kaybetti. Grupta yer alan köylülerden biri ise ağır yaralandı.

Saldırının yerel saatle 15.00 sıralarında gerçekleştiği bildirildi. Ekinci’nin cenazesi, olay yerine giden köylüler tarafından bulundu. Yaralı köylü ise tedavi altına alındı.

Türk güçleri, sınır hattında tam bir cezasızlık içerisinde suç işliyor. Yargısız infazları gerçekleştirenler herhangi bir şekilde mahkum edilmiyor. Yargı suçluları aklarken, mağdurlar için tehdit oluşturuyor. 

Sınır hattındaki infazlar yeni değil. Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011 yılında Türk ordusuna ait savaş uçaklarının gerçekleştirdiği katliamda 19’u çocuk 34 kişi hayatını kaybetmişti.