Hakkari'de 'Leyla Güven' yürüyüşüne polis saldırısı, gözaltılar var

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in sürdürdüğü açlık grevinin 100’üncü dolayısıyla planlanan yürüyüşlerin adreslerinden biri olan Hakkari’de polis terör estirdi. Yürüyüşü engellemeye çalışan polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı açlık grevindeki eylemcileri desteklemek için, Güven’in eyleminin 100’üncü günü olan 15 Şubat’ta 15 kentten Amed’de yürüyüş planlamıştı.

"100. Gününde Leyla’ya, Tecridi Kırmaya" sloganıyla organize edilen yürüyüş kollarından biri Hakkari olarak belirlenmişti.

Türk polisi, Hakkari’deki yürüyüş öncesi sabah saatlerinden itibaren kentin bir çok noktasında konumlandı.

Hakkari Milletvekili Sait Dede, Amed Milletvekili Saliha Aydeniz, HDP İl Örgütü Eşbaşkanları Sinan Kaya ve Zeynep Kaya, Hakkari Belediyesi Eşbaşkan Adayları Cihan Kahraman ve Seher Kadiroğlu Ataş, Çukurca Belediyesi Eşbaşkan Adayları Hividar Ertunç ile Ebubekir Kanar’ın da bulunduğu kalabalık bir grup, parti binasından çıktıkları esnada polisin engeliyle karşılaştı.

HDP’liler yürüyüşe izin vermeyeceklerini belirten polislere tepki göstererek, kararlı olduklarını belirtti. Grupta yer alan milletvekilleri Dede ve Aydeniz, binadan çıkarak ilerlemeye başlayınca, kitle de takip etti. Ancak polisler bu kez kalkanlarla barikat kurarak yürüyüşü engellemeye çalıştı.

Polis saldırısında, HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, Çukurca Belediyesi Eşbaşkan Adayı Abubekir Kanar ile birlikte Emine Armut, Hasan Engin, Emin Ertuş, Kenan Kaya’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına alındı.

Milletvekilleri Aydeniz ve Dede’nin polis ablukasına alınan parti binası önündeki bekleyişleri devam ediyor.