Hakkari, Dersim ve Bitlis’te HPG eylemleri: 18 ölü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillaların Çukurca, Dersim ve Tatvan’da düzenlediği eylemlerde en az 18 asker öldü, bir zırhlı araç imha edildi, bir skorsky darbelendi.

HPG-BİM, 18 Haziran günü “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında gerilla güçlerinin Hakkari’de üç ayrı eylem düzenlediğini bildirdi.

Bu eylemlerin ayrıntıları şöyle verildi:

KOORDİNE TEPESİNDE SABOTAJ: 5 ASKER ÖLDÜ

“YJA Star güçlerimiz, 13.40’da Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesinde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Bu eylem ardından saat 14.00’da YJA Star güçlerimiz, yine Koordine tepesindeki askerlere yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde tespit edilebilen 5 düşman askeri öldürülmüştür.”

ÇUKURCA’DA KİRPİ İMHA EDİLDİ: 10 ASKER ÖLDÜ

“Hakkari’den Çelê ilçesine doğru ilerlemekte olan işgalci TC ordusunun çok sayıda zırhlı araçtan oluşan bir konvoyu Çemê Bedel köyü yakınlarında saat 20.45’te güçlerimizce hedeflenmiştir. Konvoyda bulunan kirpi tipi zırhlı bir aracın hedeflenerek etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde, zırhlı araç tümden imha olmuş ve 10 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından alanı ağır silahlar ile rastgele tarayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri ambulanslar ile alandan uzaklaştırmıştır.”

DERSİM’DE SKORSKY DARBELENDİ

Dersim’deki eylem ise 17 Haziran günü gerçekleşti. HPG-BİM, şu detayları verdi: “Şehit Ozan ve Şehit Roza Dersim Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 17 Haziran günü saat 17.30’da Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Şehit Cesur alanından Amutka karakoluna sevkiyat yapan ve işgalcilere ait bir skorsky tipi helikopter güçlerimizce hedeflenmiştir. 2 koldan yoğun ateş altına alınan skorsky helikopter darbelenmiş ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Düzenlenen bu eylem ardından işgalci güçlerin sevkiyatı durmuştur.”

TATVAN’DA ASKERİ BİRLİĞE EYLEM: 3 ÖLÜ

Tatvan’da da askeri bir birlik yakın mesafeden vuruldu. “17 Haziran günü güçlerimiz, Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Ezê köyü yakınlarında bulunan Kortıka mıntıkasında konumlanmaya çalışan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde tespit edilebilen 3 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır.”