Kuş: 14 Mayıs'ta Yeşil Sol Parti'ye oy verin!

Yeşil Sol Parti İstanbul 2. Bölge 7. sıra adayı Nilay Kuş, “Halkın bizlere umut ve coşkuyla yaklaştığını seçim bürolarının açılışlarında gördük. Sahaya inişimiz halk tarafından karşılıksız kalmıyor” dedi.

Yeşil Sol Parti İstanbul 2. Bölge adaylarından Nilay Kuş, kadınları hem 1 Mayıs'ta omuz omuza yürümeye hem de 14 Mayıs'ta Yeşil Sol Parti'ye oy vermeye davet etti. 

Yeşil Sol Parti İstanbul 2. Bölge 7. sıra adayı Nilay Kuş, 1991’de Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Mızraklı köyünde Arap Alevi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Üniversite yıllarında Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ile tanıştı. O dönemden beri parti saflarında mücadele ediyor. Mor Dayanışma ve Kampüs Cadılarının kuruluş süreçlerinde yer aldı. Şu anda Toplumsal Özgürlük Partisi'nin İl Sözcülüğünü yürütüyor. Aday olduğu 2. Bölgeye yabancı olmadığını belirten Kuş, öğrencilik yıllarından beri Fatih ilçesinde yaşıyor. 

HALK BİZİ SAHİPLENİYOR

Birçok ilçede seçim bürolarının açılışını, şölen ve bir miting havasında gerçekleştirdiklerini belirten Kuş, “Bu anlamda halkın bizlere dönük umut ve coşkuyla yaklaştığını, bizlere sıcak baktığını da bu seçim bürolarının açılışlarında görmüş olduk. Sokağa ve sahaya inişimiz halk tarafından karşılıksız kalmıyor ve sahipleniliyoruz. Bizler bu sahiplenmeyi de yanımıza alarak 14 Mayıs seçimlerine çok daha güçlü bir biçimde hazırlanmaya devam ediyoruz” dedi. 

KADIN MÜCADELESİNİN DEVAMI

Cumhur ve Millet ittifaklarının aday listelerinde çok az sayıda kadının yer aldığına işaret eden Kuş, şöyle devam etti: “Listelere giren kadın adayların da pek çoğunun ilk sıralarda yer almadığını gördük ve buna şaşırmadık. Zaten AKP- MHP zihniyetinin yıllardır kadınlara, feminist mücadeleye dönük saldırıları sürüyordu. İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasından şu anda 6284 sayılı yasanın tartışılmasına kadar saldırıları devam ediyor. Kadını yok sayan, kadının emeğini görmeyen bir zihniyet vardı. Yeşil Sol Parti'yi bu politikanın tam tersini işletildiği bir çatı olarak düşünebiliriz. Bu anlamda bizlerin, kadınların Yeşil Sol Parti listelerinden aday seçilmesi de tesadüf değil. Bizler var olan bu erkek egemen sisteme, iktidara ve politikalarına karşı kadının bakış açısını getireceğimiz, kadının yaşamına dönük politikaları üreteceğimiz bir siyaset hattı izleyeceğiz. Öncelikle İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden imzalanması konusunda çalışmalarımız olacak. 6284 sayılı yasa gibi kadınların kazanımlarının olduğu yasaları daha da uygulanabilir ve kadınların lehine çevirme çalışmalarımız olacak.” 

DEVLET HALA DEPREMZEDELERLE DEĞİL

Depremlerin etki ve sonuçlarının sürdüğünü, devletin ilk günki gibi hala yeterince orada olmadığını, birçok eksikliğin sürdüğünü belirten Kuş, şunları ifade etti: “Halkın hala en temel ihtiyaçlarına erişemediği, hala çadır, konteyner problemleri yaşadığı, gıdadan hijyen ürünlerine kadar aslında pek çok şeye ulaşamadığı durum kendisini sürdürüyor. Sosyalistlerin, devrimcilerin ve Kürt hareketinin oradaki varlığı çok önemliydi. Bizler halktan halka dayanışma köprülerini kurduk ve enkazın yaralarını hep birlikte sarmaya çalıştık. Hala da sarmaya devam ediyoruz. Hala orada halkla iç içeyiz. Yeni bir yaşama ihtiyacımız var. Bu anlamda 14 Mayıs'ta bölge halkının da isyanını sandıklara yansıyacağını düşünüyoruz.” 

1 MAYIS VE 14 MAYIS'A ÇAĞRI 

Ekonomik krize, savaşa, sömürüye, kadınların toplumsal hayattan dışlanmasına, tacize, tecavüze ve istismara karşı birlikte mücadele etmeye davet eden Kuş, şunları ekledi: “Önümüzde 1 Mayıs var. 1 Mayıs'taki kitlesellik 14 Mayıs'ta da kazanacağımız coşkuya da coşku katacaktır. Bu anlamda 1 Mayıs'ta kadınların özellikle en ön saflarda alanlara, meydanlara, sahalara inmesi çok önemli olacaktır. Buradan hem 1 Mayıs'ta kadınları omuz omuza mücadele etmeye, yürümeye hem de 14 Mayıs'ta Yeşil Sol Parti'ye oy vermeye davet ediyoruz.”