GÖRÜNTÜLÜ

Hamburg’da Newroz kutlaması

Almanya’nın Hamburg kentinde Newroz coşkulu bir şekilde kutlandı. Wandsbek Markt’ta bir düğün salonunda düzenlenen Newroz kutlamasına iki bin dolayında Kürdistanlı ve dostu katıldı.

 

Hamburg PYD tarafından organize edilen Newroz kutlamasına Hamburg ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları yoğun bir şekilde katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan gecede, Hamburg DKTM temsilcisi Demhat Amed bir konuşma yaptı.

"2017 Newrozu önderliğimizin ve halkımızın özgürlük Newrozu olacaktır. Halk olarak Rojava’da insanlığın ve devrimin öncülüğünü yapıyoruz. Dün nasıl ki Zalim Dehak’a karşı mücadele edip tarihe altın harflerle adımızı yazdıysak, bugün de Çagdaş Dehak olan Erdoğan zulmüne karşı direniyoruz. Bu münasebetle Kürdistan’ın dört tarafında zulme, baskıya karşı mücadele eden gerillalarımızı ve halkımızı selamlıyoruz. Bizler sırtımızı halkımıza dayamışız. Erdoğan şunu iyi bilsin ki katliam ve ölümlerle Kürt halkının özgürlük mücadelesini engelleyemezsiniz” diyen Amed, halk olarak her zamankinden daha fazla özgürlüğe yakın olunduğunu da söyledi.

Hamburg PYD temsilcisi Heja Muhammed ise Rojava’da gerçekleşen devrimin kadın öncülüğünde olduğuna dikkat çekerek, “Kürt kadını hayatın her alanında dünya kadınlarına örnek olmaya devam ediyor” dedi.

Gençlerin ve kadınların yoğun katıldığı Newroz kutlamasında sık sık "Bıji Newroz", “Bıji Serok Apo", “Bıji berxwadan Rojava” sloganları atıldı. Gecenin Kültür programında ise sanatçılar Xelil Xemgin, Erdoğan Emir, Deniz Deman, Xanemir, Attila-Ibo ikilisi. Grup Rengê Nu, Koma Zaroken Medya ve Govenda Sipan Amara folklor grubu sahne aldı.

Newroz kutlaması sinevizyon gösterimi ile sona erdi.