Hamburg'daki konferanslar 23 atölye çalışması ile sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşüncelerinin tartışıldığı ‘Kapitalist Moderniteye Meydan Okumak’ konferansları kapsamında 23 atölye çalışması düzenleniyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın toplumsal yaşama, siyasete, gençlere, sanata ve kadın sorununa yönelik çözüm önerileri ve geliştirdiği düşünceler, çeşitli ülkelerde düşünce kuruluşları ve aktivistler tarafından tartışılmaya devam ediyor. Almanya’nın Hamburg kentinde ‘Kapitalist Moderniteye Meydan Okumak’ şiarıyla başlayan konferanslar serisinin 4’üncüsü devam ediyor. "Dünyamızı Geri İstiyoruz", "Diren, Geri Al ve Yeniden İnşa Et" ve "Otonom Eğitim Yap ve Örgütlen" başlıklı konferanslar serisi 3’üncü gününde atölye çalışmaları ile start verdi.

Daha önce Hamburg Üniversitesi kampüsünde planlanan konferans Alman İç İstihbaratının müdahalesinin ardından Rektör Prof. Hauke Heekeren tarafından yasaklanmıştı. Bunun üzerine konferans Wilhelmsburg Bürgerhaus'ta (Wilhelmsburg belediye binası) devam etti.

Konferansın 3’üncü gününde rektörün tavrını protesto etmek amacıyla konferans Hamburg kentinin farklı yerlerinde atölye çalışmaları ile devam ediyor. Kentin 4 ayrı yerinde 13 farklı salonda 23 atölye çalışması ile Abdullah Öcalan’ın fikirleri tartışılıyor.

Kürt Medyası, Jineoloji, Tiyatro, Tarih, Eko Sistem, Direniş Tarihi, Rojava deneyimi başta olmak üzere çeşitli başlık ve sorunlar ele alınıyor.