Hamzaoğlu, Güven’i ziyaret etti

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, açlık grevinin 129’uncu gününde olan Leyla Güven’i ziyaret etti. Hamzaoğlu beklentilerinin insanlık suçu olan tecridin kaldırılması olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle 129 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven'i ziyaret etti. Hamzaoğlu'na Amed Barosu, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası (SES) Diyarbakır şubeleri, Diyarbakır Tabip Odası (DTO), Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), TMMOB ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi temsilcilerinden oluşan “Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü" Jürisi eşlik etti.

Onur Hamzaoğlu ve eşi Özlem Özkan Hamzaoğlu, Güven’in kaldığı odaya geçerek bir süre sohbet etti. Evden ayrılan grup Güven’in kaldığı binanın önünde açıklama yaptı. Burada konuşan Hamzaoğlu, Güven’e yaptıkları böyle bir ziyaretten dolayı büyük bir üzüntü duyduklarını söyledi. Tecridin bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Hamzaoğlu, “Doğrudan doğruya bir insanlık suçu olan tecridin kaldırılması ve Türkiye’de daha önce devlet tarafından atılmış adımın yeniden atılması talebiyle, barış için Türkiye haklarının her yönüyle normalleşebilmesi için adımının bu kadar bedelli olmaması gereken bir dünya koşuluyla bir üzüntüyle buradayız” dedi

Üzüntülerinin beraberinde büyük bir umudu beslediğini ifade eden Hamzaoğlu,“Bu üzüntümüz aynı zamanda büyük bir umudu besliyor. Umudumuz bu topraklarda barışın hasıl olabileceği, bu konuda hepimizden daha farklı çaba gösterenlerin çabasının boşta kalmayacağıdır. Sayın Güven’in bu nedenle başlatmış olduğu açlık grevinin geldiği aşamada, sağlık koşullarında sakınılması gereken bir evrede hem vücut hem de yaşı itibariyle çok özel bir dönem içindedir. Diliyorum ki göz göre göre bir can daha, her boyutuyla önlemek mümkünken yaşam hakkı ihlali nedeniyle aramızdan ayrılmaz. Diliyorum ki biz bu acıyı yaşamayız, bu onursuzluk bu ülkenin topraklarında var olmaz. Beklentimiz sayın Güven’in talebi doğrultusunda koşulların düzeltilmesi yönündeki adımdır. Bu beklenti ve duygularla buradan ayrılıyoruz.”