Hasta tutsağa anestezi yapmadan ameliyat!

Hasta tutsak Cemil İvrendi, sevk edildiği Tarsus Devlet Hastanesi'nde anestezi yapılmadan ameliyat edildiğini duyurdu.  İvrendi, "Yavaş yavaş öldürüyorlar" dedi.

Mersin-Tarsus 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 56 yaşındaki hasta tutsak Cemil İvrendi, yaşadığı sağlık sorunlarını ve tedavi sürecinde karşılaştığı yaklaşımları İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi'ne gönderdiği mektupta anlattı.

İvrendi, 1994 yılından bu yana cezaevinde ve bu süre zarfında tam 15 cezaevi değiştirdi.

İvrendi, kalp yetmezliği yaşadığı sırada, yeni bir hastalık baş gösterdi ve vücudunda ‘anal fistül’ denilen bir yara meydana geldi. 

Yarasının 2017 tarihinde yeniden şişip patladığını aktaran İvrendi, yapılan bir dizi tetkik ardından 11 Eylül 2017 tarihinde Eskişehir Devlet Hastanesi’nde ameliyat oldu, ancak iyileşemedi.  

'DERİMİ UYUŞTURMADAN KESTİ!'

Son olarak sevk edildiği Tarsus Cezaevi’nde, 18 Mayıs sabahı yarasının yeniden patlaması üzerine Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İvrendi, hastanede karşılaştığı muameleyi ise şöyle aktardı: “İlk kez çok kötü bir durumla karşılaştım. Doktor geldi, deriyi uyuşturmadan, anestezi yapmadan tutup kesti. Yani canlı canlı ameliyat oldum. Hâlâ pansumanımı yapıyorum."

Tahliye başvuruları reddedilen İvrendi'ye, hemşire tarafından da kelepçeli muayene dayatmasında bulunuldu.

'ÖLDÜRÜYORLAR!'

Hasta tutsak Cemil İvrendi, mektubunun sonunda, "Aktif ve ya pratik ötenaziyi buna bin defa tercih ederim. Hiç değilse bir defa da ölürüm ama bunlar ya da bu durum seni yavaş yavaş öldürür" dedi.