Osmaniye'de tutsaklara coplu saldırı!-YENİLENDİ

Gardiyanlar, Osmaniye'de ayakta sayımı reddeden, kalp hastası Sabri Kaya'nın da aralarında bulunduğu siyasi tutsaklara copla saldırdı.

Türkiye cezaevlerinde 12 Eylül Darbesi uygulamaları hız kesmeden devam ediyor. Bu cezaevlerinden biri olan Osmaniye 2 Nolu T Tipi’nde ayakta sayım vermeyi kabul etmeyen siyasi tutsakların coplarla darp edildiği ortaya çıktı. 8 Ağustos’ta Osmaniye’ de tutulan kalp hastası babası Sabri Kaya'yı ziyaret eden Dilan Kaya, babasının da gardiyanların saldırıya uğradığını ve hastaneye kaldırıldığını aktardı. 

'KALP HASTASI BABAM VE ARKADAŞLARI COPLU SALDIRIYA UĞRADI'

ANF’ye konuşan Kaya, yaşananları şöyle anlattı: “Babamı ziyaret etmek için cezaevine gittiğimde hastaneye kaldırıldığını öğrendim. Bir süre bekledim. Kapalı görüşe geldiğinde ise bitkin gözüküyordu. Ne olduğunu sorduğumda, sabah olay yaşadığını; ayakta sayım dayatmasını kabul etmedikleri için gardiyanların coplu saldırısına uğradıklarını söyledi. Hasta olduğu bilinmelerine rağmen babamı da darp edip, yerlerde sürüklemişler. Baygınlık geçirmiş ve hastaneye kaldırılmış. Yaralanan diğer siyasi tutsaklar ise maruz kaldıkları bu işkenceyi protesto etmek için revire çıkmamış.” 

‘CAN GÜVENLİĞİ YOK!'

Hem kalp hem de diyabet hastası olan babasının tedavisinin de engellendiğini belirten Kaya, şekeri sürekli yükselmesine rağmen kendisine iki ay boyunca insülin dahi verilmediğine dikkat çekti. İnsan Hakları Derneği'ne (İHD) başvuran Kaya, suç duyurusunda da bulunacağını aktardı. Dilan Kaya, şunları kaydetti: “Tedavisini engellendikleri gibi bir de darp ediyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil. Ben babamın hayatından endişeliyim. Ciddi hak ihlalleri var ve can güvenliği yok. Hasta olduğu için zaten cezaevi koşullarında hayatını normal bir biçimde sürdüremiyor, tedavisi yapılmıyor, bir de yerlerde sürüklenerek darp ediliyor. Dünden beri biz mahvolduk, çok yıprandık. Bu darp olayını duyduktan sonra kendime gelemedim. Bu insanlık dışı uygulamaların derhal sonlanmasını istiyoruz.”