Hasta tutsaklar Özdemir ve İnci'nin durumu kritik

Ankara ve İstanbul'daki insan hakları savunucuları, hasta tutsaklar Cihat Özdemir ve  Özgür Azad İnci’nin durumuna dikkati çekti, "Derhal bırakılmalılar" dedi.

Ankara'daki Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, 303’üncü haftasına ulaşan eylemlerinde Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Cihat Özdemir’in durumuna dikkat çekti. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube'de yapılan basın toplantısında konuşan İHD Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Nuray Çevirmen, Özdemir’in 20 yıldır cezaevinde tutulduğunu belirtti.
Özdemir’in birçok kronik hastalığı olduğunu söyleyen Çevirmen, şu bilgileri verdi: "Beyinde 4 cm’lik nodül, teşhisi konulamamış bayılmalar, hipermetrop, kuru göz, bel ve boyun fıtığı, kronik otit, yüzde 30 işitme kaybı, boyunda ve testiste kist, varikosel, pankreas enzim eksikliği, iç hemoroid, kronik venöz yetmezliği ve reflüler, kronik gastrit, böbrekte büyümeye devam eden 11 mm’lik nodül, her iki dizinde menisküs, prostat ve son olarak da troid kanseri hastalıkları bulunmaktadır."
Troid kanseri teşhisinin geç yapıldığını belirten Çevirmen, Özdemir'in hemen bırakılması gerektiğini söyledi.

İSTANBUL
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, F Oturumu eylemlerinin 431’inci haftasında, Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hasta tutsak Özgür Azad İnci’nin durumuna dikkati çekti. Sanal medya hesapları üzerinden gerçekleştirilen eylemde konuşan Komisyon üyesi Mehmet Acettin, İnci’nin durumumun ağırlaştığını belirterek, derhal tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Acettin, ağırlaştırılmış müebbet alan İnci’nin 21 yıldır tutuklu olduğunu ve ağır kalp ve tansiyon hastası olduğunu kaydetti.