Hasta tutsaklar için buluştular: Tecrit öldürür!

Hasta tutsaklar için İstanbul, Ankara ve İzmir'de eylemler düzenlendi, "Tecrit öldürür" mesajı verildi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de İHD'nin düzenlediği eylemlerde, hasta tutsakların durumuna dikkat çekildi.

İSTANBUL
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, İHD binası önündeki eyleminde, “Hasta mahpus Metin Turan serbest bırakılsın” ve “Tecrit öldürür dayanışma yaşatır” pankartlarını açtı.
İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu üyesi Mehmet Acettin, Bafra T Tipi Cezaevi’ndeki hasta tutsak Metin Turan’ın durumuna dikkat çekti. Acettin, “Metin Turan'ın, 19 Aralık Katliamı sırasında bulunduğu Sağmalcılar Hapishanesi’nde iki gözünde de görme kaybı meydana gelmiş aynı zamanda vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşmuştur" dedi.
Balıkesir Bandırma Cezaevi’nden 18 arkadaşı ile birlikte Afyon T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sürgün edilen hasta tutsak Abdullah Onğulu’nun durumuna dikkat çeken kardeşi Mehmet Oğunlu, kardeşinin sevk edildiği Afyon Cezaevi’nde çıplak aramaya maruz kaldığını, bunu kabul etmedikleri için darp edildiklerini söyledi.

ANKARA
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, eylemlerinin 284'üncü haftasında İHD Ankara Şube önünde, 27 yıldır cezaevinde tutulan hasta tutsak Mehmet Zeki Eşin’in sağlık durumuna dikkat çekti.
İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Nuray Çevirmen yaptığı açıklamada, "Bel fıtığından daha önce ameliyat olmuştur. Hemoroid ameliyatı olmuş, eskisi gibi kanama olmasa da bağırsaklarda şişkinlik, sancı ve kramplar, kendisini rahatsız etmektedir” bilgilerini verdi.
Çevirmen, Eşin’in karaciğerlerinin tahrip olduğunu, yüksek tansiyona da yakalandığını belirtti.

İZMİR
İHD İzmir Şubesi de Konak’ta bulunan Başbakanlık binası önünde hasta tutsaklar için eylem düzenledi. HDP il eşbaşkanları ve Milletvekili Serpil Kemalbay'ın katıldığı eylemde konuşan İHD İzmir Şube Yöneticisi Cemile Karakaya, Erzurum Kadın Kapalı Cezaevi'nden Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'ne getirilen Fatma Özbay’ın durumuna dikkat çekti. Karakaya, "“Mayıs 2018’de meme kanseri teşhisi kondu ve aynı ay içerisinde ameliyat edildi. Oyalanmalar ve gecikmelerden sonra 3. Aşamada kanser tespit edilmiş ayrıca ciğerinde de bir kitle bulgulanmış."