Hasta tutsaklara gardiyan ve doktor işkencesi!

Kürkçüler'de 1’i hasta 4 tutsak, gardiyanlar tarafından işkenceye uğradı. Hasta tutsak Songül da doktorun kendisini muayene etmediğini açıkladı.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutsaklar, aileleriyle yaptıkları telefon görüşmesinde, yaklaşık 20 gardiyan tarafından şiddet gördüklerini söyledi. Aileler, Deniz Özdemir, Mehmet Zahit Şahin ile soyadı öğrenilemeyen Mustafa ve Şiyar isimli 4 tutsağın zorla A bloktan C bloğa götürülmek istendiğini, sevk gerekçesini soran tutsakların darp edildiğini aktardı. Darp edilenler arasında olan Şahin’in, İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) hasta tutsaklar listesinde olduğu, ileri derecede bel fıtığı, bronşit ve astım hastalığı olduğu öğrenildi.

Saldırıyı telefonla babası Necat Özdemir’e bildiren Deniz Özdemir, kendisi ve diğer tutsakların kol, bacak ve sırtlarında yaralar olduğunu söyledi.

Baba Necat Özdemir, “Başka bloka götürülürken, kendilerine yapılan işkencelerden kaynaklı kol, bacak ve sırta morlukların oluştuğu bilgisi paylaşan oğlum, vücutlarının ağrıdığını söyledi. Yaşanan işkenceden kaynaklı durumları kötü. Bu nasıl zulümdür. 20 kişi 4 tutukluya saldırıp, sürükleyerek başka yere götürüyor” dedi.

Hasta tutsak Mehmet Zahit Şahin de ablası Tayibe Şahin'i arayarak, yaşadıklarını anlattı. Kendisinin hasta olmasına rağmen 4 Ekim'de arkadaşlarıyla birlikte darp edildiğini ve doktorun darp raporu vermediğini belirten Şahin, "Bizi yerlerde sürükleyerek ve üstümüze basarak, A bloktan C bloğa götürdüler" dedi.

HASTA TUTSAĞI TEDAVİ ETMEDİLER

Kayseri Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki hasta tutsak Songül Adın, midesindeki yoğun ağrılar nedeniyle sevk edildiği Kayseri Şehir Hastanesi’nde tedavi edilmediğini belirtti. Adın, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin’e gönderdiği mektupla yaşadıklarını anlattı.

Adın, “Midemin sol tarafı ve aşağı kısmı şişmeye başladı. Revir doktoru beni genel cerraha sevk etti. Bir buçuk ay önce Kayseri Şehir Hastanesi’ne gittim. Genel cerrah doktoru ‘suçumu’ sordu. Oradaki personel ‘suçumu’ söyledi. ‘Suçumu’ öğrenen doktor, ‘Bana ait değil’ deyip muayene etmedi beni. Sıkıntılarımı anlatmaya çalıştım ama kovdu beni” diye belirtti.

Daha sonra dahiliye bölümüne götürüldüğünü kaydeden Adın, mektubunda şunları söyledi:

"Tüm tahlillerim yapıldı ancak hiçbir sonuç alamadım. Tekrar çıktım revire. Mide fıtığı veya akciğer iltihaplanması olabilir denildi. Genel cerrah ile Dahiliye'ye tekrar gönderildim. İkisi de ‘Bir şeyin yok’ dediler. En son kadın doğum bölümüne götürüldüm. Kadın doğum ise, fıtık olduğumu söyledi ve genel cerraha yönlendirdi. Oraya zar zor sevk çıkarttım. Film çekildi ve fıtık denildi. Ameliyat olmam gerekiyor. Şimdi pandemiden dolayı ameliyatım durdurulmuş. Vücudumda yüksek düzeyde iltihaplanma var. Sağlıklı bir şekilde tedavim yapılmıyor."