Hasta tutsaklara özgürlük talebi

Açlık grevi eyleminin sürdüğü Kırıklar Cezaevi önünde bir araya gelen aileler, hasta tutsakların taleplerinin karşılanmasını, serbest bırakılmalarını istedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların tahliye edilmesi ve hapishanelerdeki tecride son verilmesi talebiyle Adalet Nöbeti tutan aileler, Kırıklar Cezaevi önünde bir araya geldi. Aileler, eylemlerinin 109'ncu gününde, Kürtçe "Hasta tutuklulara özgürlük" yazılı önlükler giydi. Aileler, sık sık “Bijî berxwedana zindanan (Yaşasın zindan direnişi)” ve "Zindanlar boşaltılsın tutsaklara özgürlük” sloganları attı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Torbalı ve Buca ilçe örgütleri de bugünkü eyleme destek verdi. 

 'TALEPLERİ KARŞILANSIN’

HDP Buca İlçe Örgütü yöneticisi Cahit Günay, hapishanelerde yaşanan baskı ve şiddetin insani ve ahlaki olmadığını belirtti. Günay, "Bu ahlaksızlıktan vazgeçilmeli. Cezaevlerindeki tutuklular sadece insanca yaşamak istiyor. Siyasi tutuklular cezaevinde katlediliyor. Mehmet Emin Özkan, 84 yaşında ve 3 kez ameliyat olmuş. Ayakta duramıyor ama cezaevinde tutuluyor. Bu ne biçim ahlak, bu ne biçim insanlık? Tutuklular size boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecek" diye konuştu. 

Tutsak yakını Hanım Sever ise, Kırıklar Cezaevi'nde 3 ağır hasta tutsağın sürdürdüğü açlık grevi eylemine işaret ederek, taleplerin karşılanmasını istedi. 

OĞLUNUN SESİNİN DUYULMASINI İSTİYOR

Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan 24 yaşındaki ağır hasta tutsak Ekim Polat'ın, sağlık hakkı için başlattığı açlık grevi eylemi de 38’inci gününde sürüyor. Polat'ın annesi Songül İlker, oğlunun taleplerinin karşılanması talebiyle 30 gündür cezaevi önünde oturma eylemi yapıyor.

Anne İlker, "Oğlum üzerindeki baskı ve işkence son bulsun, tedavi hakkı sağlansın diye eylemimi sürdürüyorum. Bütün kamuoyunun hasta tutukluların sesini duymasını ve duyurmasını istiyorum" çağrısı yaptı.