Hasta tutsakların durumu ağırlaşıyor

Hasta tutsaklar Mevlüt Öztaş ve Hasan Şaşmaz’ın  durumlarının ağırlaştığı uyarısında bulunuldu.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutsakların sağlık durumuna dikkat çekmek amacıyla video konferans üzerinden açıklama yaptı. Açıklamayı yapan İHD Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen, eylemlerinin 300’üncü haftasında Sincan 3 Nolu L Tipi’nde kalan kanser hastası Mevlüt Öztaş’ın durumuna dikkat çekti.
Çevirmen, “24 yıl muhabirlik yapan Mevlüt Öztaş 2018 Şubat ayından beri tutukludur" diye belirtti.

'KELEPÇELİ KEMOTERAPİ'

Öztaş’a hastanenin bodrum katında yer alan mahkum koğuşunda yatağa kelepçeli bir şekilde kemoterapi verildiğini belirten Çevirmen, aileye şu bilgilerin verildiğini de aktardı:
“Pankreas kanseri teşhisi konulduğunu, tümörün diğer organlarına yayılmış olması halinde kanserin 4’üncü evrede olma ihtimali bulunduğunu, şayet yayılmadı ise riskli bir ameliyat geçirmesi gerektiğini, birden fazla uzman görüşüne ihtiyaç duyulduğunu, koronavirüs salgını nedeniyle ameliyat geçirmesinin riskli olduğunu, kanserin türü itibari ile hızlı yayıldığını, en tehlikelilerden olduğunu, kemoterapi ışın tedavisine başlandığı..."

İZMİR
İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi Hapishaneler Komisyonu da eylemlerine sanal medyada devam etti. İHD Şube yönetici Ahmet Çiçek, Türkiye’de cezaevlerinin hastalık üreten yerler olduğunu belirterek, cezaevine sağlam giren tutsakların, süreç içinde birçok hastalığa yakalandığını ve tedaviye ulaşmalarında yaşanan sorunların derinleştiğini söyledi.
Manisa T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan ve 27 yıldır tutuklu olan Hasan Şaşmaz’ın durumuna dikkat çeken Çiçek, "Kalp, tansiyon, şeker, kolesterol, bel ve boyun fıtığı, hemoroit, menüsküs hastalıkları ve böbreğinde 7mm kitle mevcuttur" diye bilgi verdi.