Hasta tutsakların yakınları: Uyanın ve sessiz kalmayın

İzmir ve Denizli’de hasta tutsakların eylemlerinde "Uyanın ve sessiz kalmayın" mesajı verildi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü ve cezaevlerindeki hak ihlallerine son verilmesi için başlatılan Adalet Nöbeti, İzmir’de 110’uncu gününe girdi. İzmir Adliyesi önünde eylemlerini sürdüren tutsak yakınları, “Gırtiyên nexweş re azadî”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı önlükleri giydi. Sık sık “Bijî berxedana zindana”,  “Jîyan jiyan azadî” ve “Bijî berxedana dayîka” sloganlarının atıldığı nöbete, ailelerin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Buca ve Karşıyaka ilçe yöneticileri de katıldı.

HDP Karşıyaka İlçe Eşbaşkanı Menfi Yılmaz, Kürtlere yönelik topyekûn bir saldırı olduğunu belirterek, seçilmiş Kürt siyasetçilerin çoğunun şu an cezaevlerine olduğunu söyledi. Tüm bu saldırılara rağmen Kürtlerin boyun eğmediğinin altını çizen Yılmaz, “Aysel Tuğluk 3 rapora rağmen serbest bırakılmıyor. Duyarlı olan bütün kesimlere sesleniyorum; bu yaşananlara karşı ses verin” diye belirtti.

HDP Buca İlçe Yöneticisi Cahit Günay da, Urfa'daki adliye önünde adalet mücadelesini sürdüren Emine Şenyaşar’ın direnişine işaret etti.

Tutsak yakını Fehime Poyraz ise "Artık uyanın ve sessiz kalmayın” dedi.

DENİZLİ

Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan 24 yaşındaki ağır hasta tutsak Ekim Polat’ın tedavi hakkı için başlattığı açlık grevi 39’uncu gününde sürüyor. Polat'ın annesi Songül İlker de oğlunun taleplerinin karşılanması için 31 gündür cezaevi önünde oturma eylemi gerçekleştiriyor. Anne İlker, şöyle dedi: "Oğlumun rahatsızlığından dolayı boyu uzamış, kalp çarpıntısı var. Tedavisi 1’inci müdür tarafından engelleniyor. Oğlumu psikoloğa sevk etmişler ama bunu reddetmiş. Çünkü oğlumun ruhsal bir sorunu yok. Bu şekilde oğlumun tedavisinin önüne geçmeye çalışıyorlar. Oğlumun talepleri karşılansın, tedavi hakkı sağlansın.”