HBDH: 2 Temmuz katliamının hesabını soracağız!

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, 2 Temmuz Sivas Katliamı’nda hayatını kaybedenleri anarak, katliamın hesabını soracaklarını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH Yürütme Komitesi, Madımak katliamını gerçekleştirenlerin bugün, AKP-MHP faşist iktidarıyla devam ettiğini kaydetti. HBDH, “Her türlü gerici-faşist katliamcı saldırılara karşı halklarımız örgütlenerek harekete geçmelidir” dedi.

HBDH’nin “2 Temmuz katliamının hesabını soracağız!” başlıklı açıklaması şöyle:

“Türk egemen sınıfları Türkiye-Kuzey Kürdistan’da, diktatörlüğünü tekçilik esası üzerine kurmuştur. Bu karakterini bugüne kadar kat be kat artıran politikalar geliştirerek uygulamış ve uygulamaya devam etmektedir. “Tek bayrak”, “tek devlet”, “tek dil”, “tek ulus’’ zihniyetiyleyetinmeyerek başta gerici Türk-İslam (Sünni) ve “tek din” sentezli gerici-faşist niteliğini diğer ulus, inanç ve halklar üzerinde baskı, şiddet ve katliam politikalarıyla sürdürmüş/sürdürmektedir.

2 Temmuz Madımak katliamını gerçekleştiren politikalar, bugün AKP-MHP faşist iktidarıyla devam etmektedir.2 Temmuz katliamı davasında zaman aşımı kılıfı ile sanıklarının aklanması, katillerin 8 avukatının AKP milletvekili olarak burjuva parlamentoda yer almaları bu politikaların sürdürücüsü olduğunun göstergesidir. Eğitim alanında ve yaşam biçimi üzerindeki gerici-faşist politika ve uygulamalarla da kendi toplumsal tabanını yaratmayı amaçlamışlardır.

Aynı faşist zihniyetin ürünü olarak ‘beka' naralarıyla sistematik katliamlar, saldırılar AKP-MHP faşist kliği eliyle devam etmektedir. Madımak, faşist katliamların ne ilkiydi ne de sonu oldu: Roboskî, Suruç, Sûr, Cîzre, Êfrîn, Bradost, Gazi, Sivas, Maraş katliamlarının devamı niteliğindedir.

AKP- MHP iktidarı eliyle faşist katliamcı saldırılar ezilen halklar üzerinde uygulanırken, algı operasyonlarıyla çeşitli “açılım paketleriyle” diğer inanç gruplarını Türk-İslam sentezli faşist niteliğine yedekleme çabasındadır.

Her türlü gerici-faşist katliamcı saldırılara karşı halklarımız örgütlenerek harekete geçmelidir. Halklarımıza, kadınlara, işçilere boyun eğmeyi, ezilmeyi ve sömürülmeyi dayatanlara inanç ve özgürlükler bağlamındaki demokratik hakları gasp edenlere karşı Birleşik Devrim çatısı altında mücadelemizi yükseltelim.

Birleşik Devrim Hareketi; Türkiye-Kuzey Kürdistan’da her ulus, milliyet ve inançtan halkların, emeği sömürülenlerin, demokratik hakları elinden alınanların, yaşam hakkı gasp edilen kadınların ve LGBTI’lerin AKP-MHP faşist diktatörlüğünü yıkmak için kurtuluş umududur. Bu umudun ve bu umudu oluşturan devrimci örgütlerin saflarında bir araya gelmek ve mücadele etmek, geleceğimizi kazanmanın tek yoludur.

Faşizm tarihin her döneminde kendisinden olmayanı, kendisine karşı duranı yok etmiş/etmektedir. Bilinmelidir ki, Faşizm var olduğu sürece yeni Madımak’lar, Gazi’ler, Roboski ve Cizre’ler yaşanmaya devam edecektir. Yeni Madımak’ların yaşanmaması için faşizmin saldırıları karşısında mücadeleyi yükseltmeliyiz. Birleşik mücadelemizden ve haklılığımızdan aldığımız güçle Faşizmi yeneceğiz, halklarımız kazanacak.”