HBDH’den Arjîn Selçuk anısına eylem

HBDH milisleri, İstanbul’un Bağcılar ilçesi Fatih Mahallesi’nde bulunan MHP temsilciliğine yönelik eylem düzenledi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), yaptığı açıklamayla Dersim’de şehit düşen Arjîn Selçuk anısına eylem düzenlediklerini duyurdu. 

HBDH’nin açıklaması şöyle: 

“AKP-MHP faşizmi çöküş sürecinin yarattığı psikolojik etki ile nereye, nasıl saldıracağını şaşırmış, gözü dönmüş şekilde faşist terör saldırılarını iktidarı koruma adına sürdürüyor.

Faşist iktidar, toplumsal mücadele dinamiklerinin her eyleminde katil-hırsız-tecavüzcü polislerinin orantısız şiddet saldırıları ile korku salmaya, halkları sokaktan uzak tutmaya çalışıyor. Kamuoyuna teşhir olan polis Muharrem Yazgan gibi örgütlenmiş kontra güçleri ile devrimcilere hakaretler edip hedef haline getiriyorlar.

Güçlerimiz açısından faşizmin koruyucularına yönelik hedef tespiti nettir, polis Muharrem Yazgan ve onu koruyan AKP-MHP faşizminin tüm destekçileri hedefimizdir. Tüm AKP-MHP binaları hedefimizdir. Devrimcilere uzanan, işçi sınıfı ve ezilen halklara uzanan tüm eller hedefimizdir.

Birleşik devrim mücadelemiz açısından ileri atılma dönemi başlamış, faşizmi yıkma ve özgürlüğü kazanma kararlılığı yükselmiştir. Şimdi sokaklarda, meydanlarda devrim sloganlarının, faşist iktidarı yıkmanın zamanıdır.

Birleşik devrim mücadelesinde ölümsüzlerimiz bize yol göstermeye ve öncü olmaya devam ediyor. Bu eylemimiz Dersim’de ölümsüzleşen Arjin Selçuk anısına gerçekleştirilmiştir. Onun ve tüm ölümsüzlerimizin izinden ileri…daha ileri, faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız!”