HBDH: Faşizmi ‘Birleşik Devrim’ mücadelesi yıkacaktır

Türk devletinin yaşadığı krize dikkat çeken HBDH: Faşizmi yıkacak olan birleşik devrim güçlerinin ortak mücadelesi ve devrimci eylemidir. Onun dışında başka güçlerden beklenti içinde olmak doğru değildir.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) “Gelişmeler gösteriyor ki faşist iktidar köklü bir krizle karşı karşıyadır. Ülkeyi yönetmekte zorlanmakta ve faşist iktidar cephesinde çözülme başlamış durumdadır” dedi.

HBDH açıklamasında şunları belirtti: “Faşist iktidar cephesinden yapılan birbiri ardına açıklamalarda ‘acı reçete ödeyeceğiz’, ‘hukuku üstün kılacağız’ ve ‘demokrasiyi üstün kılacağız’ söylemleri dillendirilmeye başlanmıştır. Bu açıklamalar üzerinden kamuoyunda iktidarın bir değişim sürecine girip girmediğine dair tartışmalar başlamıştır.

Her şeyden önce faşist iktidar büyük bir krizle karşı karşıyadır. Artık ülkeyi yönetmekte zorlanmaktadır. Yaşanan ekonomik kriz, yürütülen kirli savaş politikaları ve koronavirüs pandemisi süreci ile birlikte faşist iktidar ülkeyi yönetememektedir. Bütün gelişmeler faşist iktidarın büyük bir yönetim krizi içerisinde olduğunu göstermektedir.

Dış politikada yürütülen yayılma siyaseti ve bölgede yaratılan gerilim atmosferi bir sınıra dayanmış durumdadır. Libya’dan, Suriye’ye, Dağlık Karabağ meselesinden Doğu Akdeniz krizine kadar faşist iktidar bölgedeki çatışmaların tarafı olmuştur. Rojava ve Başur Kürdistan’a dönük işgal politikalarında ısrar ederek Kürt halkına dönük savaş politikalarının uygulayıcısı olmuştur.

FAŞİST İKTİDAR KÖKLÜ BİR KRİZ İLE KARŞI KARŞIYA

Gelinen noktada artık bu ilişkileri eskisi gibi sürdürmeleri mümkün görünmemektedir. 6 ay içerisinde önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etmiş sonra istifasını geri çekmiş ardından da geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Berat Albayrak istifa etmiştir. Gelişmeler gösteriyor ki faşist iktidar köklü bir krizle karşı karşıyadır. Ülkeyi yönetmekte zorlanmakta ve faşist iktidar cephesinde çözülme başlamış durumdadır.

Faşizmi yıkacak olan birleşik devrim güçlerinin ortak mücadelesi ve devrimci eylemidir. Onun dışında başka güçlerden beklenti içinde olmak doğru değildir. Bugün faşist iktidarın tek alternatifi Halkların Birleşik Devrim Hareketi içerisinde örgütlenen devrimci güçlerdir. Onun dışında düzen siyaseti güçleri bir şekilde faşist iktidarın politikaların destekçisi ve devamcısı olma ötesinde bir anlamı yoktur.

FAŞİZME KARŞI BİRLEŞİK DEVRİM MÜCADELESİNE GÜÇ VERİLMELİ

İşçi sınıfı, Kürtler, gençler, kadınlar ve bütün ezilenlere çağrımız faşizme karşı ‘Birleşik Devrim’ mücadelesine güç vermeleridir. Faşizmi yıkacak olan ‘Birleşik Devrim’ mücadelesidir. Bu temelde dağlarda direnen gerillalar, şehirlerde eylemler örgütleyen milisler ve ‘Birleşik Devrim’ saflarında faşizme karşı direnen bütün kesimler ‘Faşizmi yıkalım, özgürlüğü kazanalım’ kampanyasına güç vermektedir. Güncel olarak başlattığımız devrimci hamleyi daha güçlendirmek bulunduğumuz bütün mevzilerde faşizme karşı eylem çizgimizi daha da yükseltmeliyiz.

Faşizme karşı gün mücadeleyi örgütleme devrimci eylemi örgütleme günüdür. Faşizmin anladığı tek dil devrimci eylemin dilidir.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi olarak sokaklarda, fabrikalarda ve barikatlarda örgütlenerek faşizmin karşısında birleşik devrim bayrağını yükseltiyoruz. Faşist iktidar çatırdamakta ve kendi içerisinde bir çöküş sürecine girmiş durumdadır.

Onun çöküşünde devrimci güçlerin direnişini ve eylemlerin rolü büyüktür. Bu temelde faşist iktidarın sahte ‘demokrasi’, ‘hukukun üstünlüğü’ ve ‘acı reçete ödeyeceğiz’ yalanlarına halkımız kanmamalıdır. Faşist iktidar acı reçeteyi işçi sınıfı, emekçiler, gençler, kadınlar ve ezilenlere ödetmek istemektedir. Bizler bu acı reçeteyi halkımıza ödetmek isteyen faşizmden hesap soracağız.

Halkımız; faşist iktidarın ‘aynı gemideyiz yalanlarına’ inanmayın. Yaşanan ekonomik krizin bütün faturasını bize kesen faşist iktidar, kendi iktidarını korumak için reform yapacağı yalanını dillendirmektedir.

Bizler faşizmin reform yalanlarına inanmıyoruz. Zulmün kalelerini tek tek yıkacağız. Faşist iktidar yıkılmadan bu halkın hiçbir sorununa çözüm olmayacaktır. Faşizmi yıkacak olan Birleşik Devrim güçleri öncülüğünde örgütlenmiş olan halkımız olacaktır.”