HBDH-KBDH milislerinden Amed’de üç noktada sabotaj

HBDH-KBDH Kürdistan Komitesi, Amed’de üç farklı noktada sabotaj eylemleri gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH-KBHD Kürdistan Komitesi, “10.10.2021 günü saat: 13:30 sıralarında HBDH Milislerimiz Amed/Mescit Mahallesi’nde 2 ayrı trafoya sabotaj eylemi düzenledi. Aynı gün 23:30 sıralarında da KBDH Milislerimiz Konak mahallesinde bir trafoya sabotaj eylemi gerçekleştirdi” dedi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“Sömürgecilik 9 Ekim Uluslararası komployla Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının geleceğini yok etmeye, karartmaya çalıştı. AKP-MHP faşizmiyle ağır işkence ve tecrit koşullarına dönüşen bu süreç hem Kürt halk Önderi üzerindeki saldırılarını arttırdı hem de Türkiye emekçi halklarına yönelik katliamcı politikalarını genişletti. 23.yılında olan bu komplo süreci ve AKP-MHP faşizmi halklarımızın sırtında bir terör devletine dönüşmüştür. IŞİD ile ortaklaşan ve 10 Ekim Katliamı başta olmak üzere birçok katliamı örgütleyen bu faşist iktidardır, bizzat sorumlusu faşist Erdoğan’dır.

Bugün bu faşist iktidarın ortağı barbar IŞİD çeteleri devrimci, yurtsever güçler karşısında yenilmiştir. AKP-MHP faşizmi de aynı şekilde birleşik devrim güçleri karşısında yenilecektir. Her eylemimiz AKP-MHP faşizminin çöküşünü hızlandırmakta, faşizmi kaçınılmaz sona götürmektedir.

HBDH ve KBDH Kürdistan Milisleri olarak bu eylemlerimizle hem Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü kazanacağımızı hem de 10 Ekim Ankara Katliamının hesabını soracağımızı tekrarlıyoruz. Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız! İleri, Daha İleri!”