HBDH Milisleri: İşbirlikçi derneğin faaliyetlerini durdurduk

HBDH Milisleri, İzmir’in Menemen ve Buça ilçelerinde faaliyet gösteren “işbirlikçi” Erham Yardımlaşma ve Dayanışma derneğine silahlı eylem düzenleyerek faaliyetlerini durdurduklarını açıkladı.

HBDH Milisleri yaptığı yazılı açıklamada, “11.09.2021 günü gece saatlerinde İzmir Menemen ve Buca ilçelerinde faaliyet gösteren Erham Yardımlaşma ve Dayanışma isimli derneğe silahlı eylem düzenlenmiştir” dedi.

Açıklamada, “Eylem esnasında derneğin yöneticilerinin içeride olduğu tespit edilmiş ancak ölü ya da yaralı durumu netleştirilememiştir. Eylemden birkaç gün sonra dernek faaliyetlerinin durdurulduğu ve kapandığı bilgisine ulaşılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada derneğe ilişkin şu bilgiler yer aldı:

“AKP – MHP faşist blokunun sömürü ve yağmaya dayalı iktidarı tarafından yoksullaştırılan halk içerisinde “yardım” adı altında halkı sadaka kültürüne biat ettiren yüzlerce dernekten biri olan Erham Derneği gerici ve işbirlikçi faaliyetin odak noktalarından biridir.

Özellikle yurtsever, devrimci – demokrat halkın yoğun yaşadığı mahallelerde “dayanışma” adı altında çocukların derneğe getirilmesini teşvik ederek burada IŞİD-Taliban zihniyetine uygun eğitimlerle çocuklarımızı faşizmin çete gücü haline getirmeyi amaçlamaktadır.

Faşizmin “sivil” polisleri tarafından mesken edilen bu dernekte özellikle gençlere yönelik işbirlikçi – ajanlaştırma faaliyetleri yürütüldüğü, bizzat polisler tarafından faşizmin hizmetine sokulması için yoksul gençleri para vaadiyle iknaya çalıştıkları, devrimcilere, ailelerine, yurtsever faaliyete dair işbirlikçilik, ihbarcılık yaptırmaya yöneldikleri paravan kontra bir dernektir.

Ve bu dernekte yardımlaşma – dayanışma faaliyeti örgütlediğini iddia eden yöneticileri gece ışıklar sönüp, perdeler çekildiğinde faşizmin hizmetinde olan diğer tüm unsurlar gibi düşkün karakterleri ile “dini” eğitim verdiklerini iddia ettikleri bu dernek içerisinde uyuşturucu ve kumar partileri düzenlemektedirler.”

HBDH Milisleri, “Türkiyeli işçi – emekçiler ile ezilen Kürt halkının birlikte kurtuluşu için faşizme, sömürüye ve sömürgeciliğe karşı devrimci savaş yürüten HBDH gençleri çağırıyor. Türk ve Kürt gençleri Denizler’in, Mahir’lerin, Kemal’lerin, İbo’ların ve Mazlum’ların yolunda faşizme karşı eyleme geçmelidir. Metropollere kök salmış gerici, cihatçı çeteler ve faşizmin kurumlarını mahallelerinde, okullarında bir daha çalıştıramayacak düzeyde mühürlemelidir” diye ekledi.