HBDH milisleri AKP’liye ait mobilya imalathanesini yaktı

HBDH Şiyar Efrin Milisleri, İstanbul’da AKP’li şahsa ait bir mobilya imalathanesini ateşe verdiklerini duyurdu.

HBDH EYLEM

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Şiyar Efrin Milisleri, 19 Eylül günü İstanbul’un Ümraniye ilçesine bağlı Dudullu Mahallesi Kerem sokakta “AKP ilçe yöneticisine ait olduğu tespit edilen bir mobilya imalathanesini, gece 03.00 sularında ateşe verdiklerini” belirtti. 

“Eylemde imalathane tamamen kül oldu” diyen Şiyar Efrin (Lokman İsmail) Milisleri, bu eylemi “Amed’te 15 eylülde şehit düşen Hebûn ve Botan yoldaşlara” adadı ve “askeri operasyonlara misilleme olarak yapıldığını” belirtti.

Açıklamada ayrıca şunlar ifade edildi: “Savaşların ve yıkımın eksik olmadığı Ortadoğu coğrafyasında bir asırdır Türk devlet faşizmi altında direnişi ve mücadelesiyle Kürt halkı, bugün PKK şahsında verdiği 40 yıllık özgürlük mücadelesiyle tüm ezilen ve sömürülen halklara ve sınıflara ilham kaynağı olmuştur. Halklar arası savaşı destekleyen, Kürdistan'da soykırımı hedefleyen Türk devleti karşısında Zilan çizgisinde fedaice savaşan özgürlük gerillasını sahiplenmek ve büyütmek her demokrat ve devrimcinin önünde bir görev olarak durmaktadır. 

Birleşik mücadelenin neferleri olarak, Kürdistan'da işgal ve saldırılar duruncaya, zindanlardaki tecrit kırılıncaya kadar, Türkiye metropollerinde milis eylemlerimiz uykularınızı kaçırmaya devam edecek!”