HBDH milislerinden İzmir’de havai fişekli eylem

HBDH Andok Eriş (Murat Bütün) Milisleri, “İmralı ve Zap direnişini selamlamak” için İzmir’de favai fişekli ve pankartlı eylem yaptıklarını duyurdu.

HBDH Andok Eriş Milisleri, 25 Haziran günü saat 23:00 sıralarında İzmir/Limontepe’de “Medya Savunma Alanları’nda gerillanın kahramanca sürdürdüğü direnişi selamladıklarını bildirdi.

Açıklamada  “’Yaşasın İmralı ve Zap Direnişi’ yazılı pankart asan milislerimiz, havai fişekleri ve sloganlarla gerilla direnişine selam durdu” denildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“AKP-MHP faşist iktidarı gerilla alanlarına yönelik olarak işgal girişimlerinde bulunmaya devam ediyor. Ancak, bu saldırıları gerillanın kahramanca direnişleri karşısında yenilmektedir. Her yenilgisinde şovenist söylemleri artırıyorlar ve ‘işgal ederiz’ tehditleri savuyorlar. Tehditleri boşunadır. Faşist iktidar ve onun çeteleri bu savaşı kazanamayacaklar. Gerillasıyla, milisiyle, halkıyla ve her şeyiyle birleşik devrim faşizmi ezecek, zaferi kazanacaktır.

Faşist iktidar büyük bir halk ayaklanmasından, insan seline dönüşen serhıldanlardan korkuyor. Bu sebeple, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecriti devam ettiriyor. Ancak, o tecrit her gün parçalanıyor. O tecriti Kürt halkı ve Kürt halkının önderi yıkıyor. Tecrite karşı bu direniş sürerken, dünyanın her yanından halklara da ilham kaynağı olmaktadır. Bu yüzden Zap’tan İmralı Zindanı’na kadar her yer direniş alanıdır. Her yer eylem alanıdır. Her yer özgürlük alanıdır.

Halklarımıza çağrımızdır; AKP-MHP faşizmi güçsüzdür. Güçlü olan birleşik mücadele ve halkın örgütlü mücadelesidir. Türkiye ve Kuzey Kürdistan büyük bir yangın yerine dönüyor. O yangını faşizme yönelterek onu tarihin çöplüğüne gömme vakti gelmiştir. Zap’tan İmralı’ya kadar her yeri, işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri, doğayı, toprağı özgürleştirme zamanıdır.”