HBDH milislerinden eylem: Polisler kaçtı

HBDH milisleri, Kağıthane'de polislere yönelik silahlı eylem düzenledi. Milisler, "Bu suç çetesine vurmak tecavüzcülere, işçiye kaldırılan ellere, kadınları saçından sürükleyen işkencecilere vurmaktır" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Ulaş Adalı İntikam Milisleri, İstanbul Kağıthane’de polislere yönelik silahlı eylem düzenledi.

Yazılı açıklama yapan İntikam Milisleri, "23.07.2020 günü gece saatlerinde İstanbul/Kağıthane ilçesinde seyir halinde bulunan polis otosuna yönelik silahlı eylem düzenlenmiştir. Milis güçlerimizin silahlı eylemi karşısında polisler hızla olay yerinden kaçarak uzaklaşmışlardır" dedi.

'SUÇ TEŞKİLATI HER YERDE HEDEFİMİZ'

Açıklamada şu mesajlar verildi: "Faşist Süleyman Soylu’nun sorumluluğundaki taciz ve tecavüzcü sürüsü, uyuşturucu taciri, işkenceci-katillerden oluşan suç teşkilatı her yerde güçlerimizin hedefi olacaktır. Ülkede her tecavüz ve çocuk istismarının ardında çavuşundan polisine, bekçisinden vekiline kadar polis suç örgütü bulunmaktadır. Polis araçları uyuşturucu sevkiyatlarına hizmet etmekte, üniformalı bu çete sürüsü Soma’da işçileri coplamakta, gençlere, kadınlara, Cumartesi Annelerine saldırmaktadır. Polis teşkilatının tek varlık gerekçesi patronlar daha çok sömürsün, kadınlar daha çok köleleştirilsin, saray daha çok zenginleşsin diye halka zulüm uygulamaktadır. Bu suç çetesine vurmak tecavüzcülere vurmaktır. Bu suç çetesine vurmak işçiye kaldırılan ellere, kadınları saçından sürükleyen işkencecilere, sokakta çocukların sırtına basan ayaklara vurmaktır. Bu suç çetesine vurmak bir kadına yirmi gün boyunca tecavüz eden Çavuş Musa Orhan’ı serbest bırakan erkek adalete vurmaktır.

Eylemimiz Suruç katliamının yıl dönümünde Kadıköy sokaklarına taşan birleşik direniş gücüne karşı uygulanan polis terörüne yönelik misilleme eylemidir. Faşizmin tüm saldırıları, baskıları, çöktürme planları birleşik mücadelemiz karşısında çaresizleşmektedir. Kadıköy’de polis barikatlarını döven irade, gücünü birleşik mücadeleden almaktadır. Aynı sokaklarda geçmişte barikatlar kurmuş ve mücadeleyi savaş alanlarına taşımış Birleşik Devrimimizin öncülerinden Ulaş Adalı'nın (Gökhan Taşyakan) ölümsüzleştiği 21 Temmuz’un yıl dönümünde onun Suruç katliamı sonrası söylediği söz sözümüzdür: Ant olsun ki, şart olsun ki, hesap sorulmadık tek bir gün olmayacak!"