HBDH Milis Komutanlığı'ndan açıklama

HBDH Milis Komutanlığı, polis aracına dönük eylemi üstlenerek, iktidarın savaş politikalarına ve tehditlerine dikkat çekti ve "Kurşunlarımızın hedefisiniz! Anladığınız dilden konuşmaya devam edeceğiz" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Milis Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "2 Mayıs günü Sarıyer/Pınar Mahallesi’nde zırhlı polis aracına dönük yapılan eylemi üstleniyoruz ve eylemlerimizin AKP-MHP faşizminin bulunduğu her yere ulaşacağının sözünü tekrar yineliyoruz. Birimlerimizi yakaladığını iddia eden, örgüt isimlerini veren Süleyman Soylu korkmakta haklıdır. Birleşik devrim gücü her yerdedir. En çok da Soylu'nun ve çetelerinin ensesindedir" denildi.

'EMEKÇİNİN PARASINI BOMBAYA YATIRIYORLAR!'

Açıklamada şunlar ifade edildi:  

"Bugün, AKP-MHP faşizmi düşmek üzere olan iktidarını kurtarmak için Kürt halkına, işçilere, kadınlara karşı yürüttüğü savaşın boyutunu yükseltmektedir. Bu iktidar artık ülkeyi ne ekonomik olarak ne de politik olarak yönetemez hale gelmiştir. Kendi çocuklarına, yandaşlarına, onlara biat eden herkese yolsuzluklarla, hırsızlıklarla bu halkın parasını yedirirken emekçi halkımıza hayat pahalılığını dayatmakta, yoksulluğu reva görmektedir. Apaçık ortada olan bu gerçeği artık kendileri dahi saklayamıyorlar. Direkt olarak iktidarın kendi kurumu olan TÜİK dahi bugün yıllık enflasyonu %70 olarak açıkladı. Kaldı ki gerçek enflasyonun çok daha yüksek olduğu ortadadır. Ülkede açlığın, yoksulluğun rekor düzeyde olduğu bir dönemde hâlâ bugün dahi savaş politikalarından vazgeçmiyorlar. Bugün dahi Güney Kürdistan'ı işgal için yeni bir operasyon başlatmış bulunuyorlar. Faşist iktidar ve onun çeteleri kendi iktidarlarının düşüşünü geciktirmek için Kürt halkına her türlü mermi, bomba ve kimyasal silahı reva görüyor. Unutulmamalıdır ki; bugün Kürtlere atılan her bir bomba İstanbul'da, Ankara'da, Bursa'da, Çukurova'daki bir işçinin bir aylık kazancından daha fazladır. Faşist iktidar bu paraları işçi-emekçilerin cebinden çalmaktadır.

İKTİDAR VE YANDAŞLARINA UYARI: GÜVENDE DEĞİLSİNİZ!

İktidarın faşist polisleri bugün seçilmiş bir milletvekiline 'Seni duvara çivilerim' diyerek onu tehdit edebilmektedir. Faşist polis bu gücü nereden almaktadır? Buradan faşist iktidarı ve onun bütün yandaşlarını tekrar uyarıyoruz. Her zaman bir gözünüz açık uyuyun. Halklara karşı başlattığınız savaşın hesabını sormaya devam edeceğiz! Şaşalı saraylarınızda, kurşun geçirmez arabalarınızda, lüks konutlarınızda güvende değilsiniz. O arabaları yapan, saraylarınızın temellerine beton dökenler, aynı temellere dinamit de döşeyecekler. Kurşunlarımızın hedefisiniz! Anladığınız dilden konuşmaya devam edeceğiz. Mutlaka ama mutlaka çürümüş faşist iktidarınızı yıkacağız! İşçilerin, kadınların, Kürtlerin, Alevilerin özgürlüğünü kazanacağız! Her kimin bu çürümüş düzene karşı sabrı kalmadıysa hesap sormak için bulunacağı yer birleşik devrim güçlerinin yanıdır. Birleşik devrim gücünü büyütmeye, AKP-MHP faşizminden hesap sormaya çağırıyoruz."