HBDH: Sinan yoldaşımızın hesabını soracağız

HBDH, şehit düşen yoldaşları Sinan Güneş'i anarak, "Hareketimizin Karadeniz açılımına büyük bir heyecanla katıldı, ölümsüzleşti. Bedelini ödeteceğiz" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), savaşçıları Sinan Güneş'in şehit düşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "HBDH ve MLKP/FESK Karadeniz Kır Gerilla Birliği savaşçısı Sinan Güneş yoldaş Kars Kağızman’da 29 Nisan 2020 tarihinde ölümsüzleşti. Birleşik devrim hareketimizin harcı olan yoldaşlarımızın yanında, şehitler kervanında yerini aldı. Sinan Güneş yoldaşın anılarına bağlılığımızı, uğruna şehit düştüğü birleşik devrimi başarıya ulaştırana kadar devrimci savaşı büyüteceğimizi belirterek Sinan Güneş yoldaşın ailesine bu temelde başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

'KARADENİZ AÇILIMINA BÜYÜK HEYECANLA KATILDI'

"Sinan Güneş yoldaşımız, sömürgeci faşist rejime karşı silahlı mücadelemizin yılmaz bir savaşçısıydı" vurgusunda bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"O, birleşik devrim hareketimizin Karadeniz açılımına büyük bir heyecanla katıldı. Halkların birleşik devriminin silahlı mücadele cephesinde kararlı cesur bir eylemci olarak düşmana büyük bedeller ödettirdi.
Sinan Güneş yoldaş Mahir Çayan'ların Kızıldere’de ölümsüzleştiği topraklardan filizlendi, Kızıldere devrimciliğinin ayak izlerine basarak fedai bir komünist savaşçı oldu. O Mahirlerden aldığı mayayı Kürdistan birleşik devrimiyle harmanladı ve bununla gurur duydu hep.
O, birleşik devrim hareketimizin önderleri Delal Amed, Baran Serhat, Atakan Mahir, Mehmet Kurnaz ve Alişer Deniz’in yolundan yürüdü. Faşizmi yok edecek mücadelemizde yerini aldı.

'FAŞİST İKTİDAR YOK ETMEK İSTİYOR'

AKP-MHP faşist iktidarı, yıllardır tüm işçi ve emekçileri baskı altında tutuyor, yaşamı zehir ediyor. Halklarımız, yoksulluk, işsizlik ve açlıkla yüz yüze bırakılıyor, tutsaklık ve katliamlarla tehdit ediliyor. Özgürlük mücadelesi yürüten Kürt halkımızın elde ettiği kazanımlar yok edilmek isteniyor. Kuzey Kürdistan kentlerinde halkın seçtiği belediye başkanları yerine kayyumlar atanıyor, demokratik siyaset yürüten parti ve kurum temsilcileri ile milletvekilleri tutuklanıyor, hapse atılıyor. Hava saldırıları ve kara harekatları ile Kürdistan dağları her gün bombalanıyor, işgal edilmek isteniyor. Gerilla mezarlarında dahi korkuyor, mezarlarına saldırıyor. Faşist iktidar, sermaye yanlısı politikalarına karşı çıkan, eşitlik, adalet, özgürlük isteyen tüm kesimlere saldırıyor, yok etmek istiyor."

'HESAP SORACAK, BEDEL ÖDETECEĞİZ'

Birleşik devrim şehitleri arasında yerini alan Sinan Güneş yoldaşımız, işte bu düzene karşı çıkarak özgür alanlarda yerini aldı. Faşizme karşı silahlı mücadelemizin öznesi oldu. O biliyordu ki, gözaltında yakınlarını kaybeden annelerin eylemlerine dahi azgınca saldıran faşizmi yıkmanın yegane yolu, silahlı mücadelemiz ve Türkiye-Kuzey Kürdistan birleşik devrimidir. Sinan Güneş yoldaş, devrim bayrağını bu amaçla kaldırdı. Bu uğurda silah kuşandı ve Karadeniz dağlarında düşmana öfkesini kustu.
Sinan Güneş yoldaş, can bedeli mücadelemizin sıra neferi olarak ölümsüzlerimiz arasında yer alırken, mücadelesini zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyor. Karadeniz’de, Kuzey Kürdistan’da, Heftanîn’de, Zap’ta, Xakurke’de dişe diş dövüşeceğiz. Hesap soracağız, bedel ödeteceğiz."
HBDH, açıklamasının sonunda, "Gün, faşizme karşı silahlı mücadeleyi büyütme günüdür. Gün, birleşik devrimin zaferi için her cephede faşizmi vurma günüdür" mesajını verdi.