HDK Genel Meclis toplantısı: Sıkıntıları aşacak irademiz var

HDK 10’uncu Dönem 1’inci Genel Meclis toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan. HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, “önümüz açık” diyerek, yol ve yöntem sıkıntılarını da aşacak iradeye sahip olduklarını belirtti.

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) 10'uncu Dönem 1'inci Genel Meclis toplantısı, Beyoğlu'ndaki merkez binasında gerçekleşti.

Toplantıda, HDK Eş Sözcüleri Sedat Şenoğlu ve İdil Uğurlu da hazır bulundu. Divan seçiminin ardından başlayan toplantı da ilk sözü HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu aldı.

Uğurlu, Ortadoğu merkezli siyasi ve askeri gelişmeleri değerlendirdikten sonra, HDK’nin her zaman barışı desteklemesi gerektiğini ifade etti.

‘TECRİT HEPİMİZİ ETKİLEYEN BİR DURUM’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat 1999’daki uluslararası komployu da hatırlatan Uğurlu, “15 Şubat ulusal komployla Sayın Öcalan Ortadoğu’dan çıkarılması ve daha sonra İmralı’da mutlak tecride maruz bırakılmasıyla karşı karşıya kaldık. Bu tecrit sadece bir kişiyle alakalı bir durum değil, bu tecrit hepimizi etkileyen bir durum. Tecride karşı Kürt ve Türkiye halklarından büyük bir tepki var. HDK olarak olan bu tepkileri örgütleyebilmek” dedi.

BEKÇİLERLE MİLİS GÜCÜ OLUŞTURULMAK İSTENİYOR

Baskı politikalarına karşı HDK’nin alanlarda olması gerektiğini ifade eden Uğurlu, bekçilere geniş yetki tanıyan yasa önergesine ilişkin değerlendirmesinde ise AKP’nin bekçilerle kendi milis güçlerini oluşturmak istediğini kaydetti. Uğurlu, “Bekçilere verilen bu yetkilerle bir felaket senaryosu çizmek istemiyorum ama kadınları bekleyen büyük bir sorun olacaktır” dedi.

Kürt ulusal birlik çalışmalarında aktif rol alacaklarını da sözlerine ekleyen Uğurlu, “Bizim önümüz açık. Haklı olan biziz. Sadece yol, yöntem sıkıntılarımız var ama bizim bu sıkıntıları aşabilecek bir irademiz ve kararlığımız da var” şeklinde konuştu.

Eş Sözcü Sedat Şenoğlu, büyük toplumsal dönüşümde HDK’yi daha güçlü bir konuma getirmek için toplantılar yaptıklarını ve kararlar aldıklarını söylerken, “Bugün meclis toplantımızda da bunu somutlaştırmanın tartışmalarını yürütüp, kararlar alıp hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.

“Biliyoruz kapitalist sistem bize yıkımı ve savaşı dayatıyorsa, buna karşı özgürlüğü, eşitliği savunanlarda var” diyen Şenoğlu, HDK olarak zulme karşı direnen halkların örgütleme misyonuna sahip bir örgütlemenin gerekliliğine vurgu yaptı. Eşsözcülerin konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.