HDK: Saldırılar, onarılması güç yaralara yol açmakta

HDK, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine yapılan saldırıyı, kınayarak, "Bu tür saldırılar, halklar arasında  gelecekte onarılması güç derin yaraların açılmasına yol açmaktadır " dedi. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine yönelik yapılan saldırıyı yaptığı yazılı açıklama ile kınadı. Yapılan saldırının devletin Kürt ve Alevi halklarına yönelik politikasının ulaştığı insanlık dışı düzeyinin olduğunun belirtildiği açıklamada, "Saldırıdan sonra devlet yetkililerinin açıklamaları saldırının planlı bir faşist saldırı olduğunu gizlemeye ve yapılan saldırıyı hafifletmeye yöneliktir 78 yaşındaki bir ananın cenazesine yönelik bir saldırı devletin Kürt halkına ve Alevilere yönelik izlediği nefret ve düşmanlık politikasının ulaştığı düzeyi göstermektedir" denildi. 

"Saray ve AKP iktidarı artık, 'ölü Kürt isteriz politikasından Mezarı bile olmayan, mezar yeri verilmeyen bir Kürt, Alevi isteriz' politikasına geçiş yapmıştır" denildiği açıklamada, "özyönetim" direnişlerinde devlet güçleri tarafından öldürülen yurttaşları örnek gösterdi. 

'ONARILMASI GÜÇ YARALARA YOL AÇMAKTA' 

Kürtlerin, Alevilerin, Ermenilerin düşman olarak gösterildiğinin vurgulandığı açıklamada, "Halklar arasında ayrımcılık, ötekileştirme, kutuplaştırma politikasına karşı her vicdan ve onur sahibi yurttaş tutum almalıdır. İzlenen ırkçı politikalar, halkları bir birine düşman etmekten başka bir sonuç yaratmaz. Bu tür saldırılar halklar arasında ortak ve birlikte yaşama iradesini ortadan kaldırmakta, gelecekte onarılması güç derin yaraların açılmasına yol açmaktadır" ifadelerine yer verildi. 

'ALÇAKÇA SALDIRIYI LANETLİYORUZ'

Devlet yetkililerinin sorunu geçiştirici, hafifletici ve olayı kapatmaya yönelik yaklaşımları tam da suç üstü durumunu göstermekte olduğunun kaydedildiği açıklamada, şunlar belirtildi: " Halkların Demokratik Kongresi, halklar, inançlar arasında kardeşliği, eşit koşullarda bir arada yaşama istek ve iradesini dinamitleyen bu alçakça saldırıyı lanetlemektedir. Başta Aysel Tuğluk yoldaşımız gelmek üzere ailesi ve dostlarına baş sağlığı diler, geçmiş olsun dileklerini iletir."