HDK ve ESP: Sivas zihniyeti AKP ile sürüyor

HDK ve ESP tarafından yapılan açıklamalarda, Sivas'ta katledilenler anılırken, katliamcı zihniyetin AKP-MHP iktidarı ile sürdüğüne dikkat çekildi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Halklar ve İnançlar Meclisi ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, Sivas Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklamalar yaptı.

HDK: DEVLET EŞLİĞİNDE KATLİAM

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Halklar ve İnançlar Meclisi, "Televizyonlarda canlı yayınlanan katliam sırasında asker ve polis gerici güruhu durdurmak bir yana, katliama adeta çanak tuttu. Dönemin başbakanı Tansu Çiller ise 'Otel yangınında dışarıdaki vatandaşlarımıza herhangi bir zarar gelmemiştir' diyerek devletin bu katliamına bakış açısını net olarak ortaya koymuştur" dedi.
"İnsanlık suçunda zamanaşımı söz konusu olamayacakken, 33 canımızın katilleri bu sayede 'aklanmış' oldu" vurgusunda bulunulan açıklamada, "18 yıllık AKP dönemi ise Alevi halklarımıza dönük saldırıların arttığı bir dönem oldu" denildi.

ESP: KATLİAMCI ZİHNİYET AKP İLE SÜRÜYOR

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi de Sivas, Maraş ve Çorum'da katledilenleri andı.
"Göstermelik mahkemelerde tetikçilerini aklayan devlet, 'zaman aşımı' gibi ile katliamdaki rolünü unutturmaya çalışıyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Kendinden önceki iktidarların insanlığa karşı işlediği suçları devralıp, Suruç’ta, Ankara’da Garda, Amed'de katliamlarla elindeki kanı kurutmayan AKP, Sivas katliamının sorumlularını, avukatlarını, faşist iktidarının ortağı yapıyor. Yönetememe krizini gözaltı ve işkence saldırıları ile bertaraf etmeye çalışan politik İslamcı faşist şef, sol-sosyalist-ilerici kim varsa biat ettirmeye çalışıyor. Kürt halkı üzerinden sürdürdüğü savaş politikalarıyla, kin ve nefretle ayrıştırarak halklarımızı yönetmeye çalışan AKP, 72 millete aynı gözle bakmayı öğütleyen Alevi inancını ve Alevileri yok etmeye çalışıyor" denildi.
ESP, her şeye rağmen halkların baş eğmeyeceği mesajını verdi.