HDP 20 Ekim’de seçimlerin startını veriyor

HDP, 20 Ekim'de 'Yerel Yönetimler Çalıştayı' düzenleyerek, yerel seçimlerin startını verecek. Çalıştayda, işgalci kayyum politikaları ve Erdoğan'ın tehditleri de ele alınacak.

MA'nın haberine göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) 20 Ekim’de Amed'de “Yerel Yönetimler Çalıştayı” düzenleyecek. Çalıştay, “Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetimler Deneyimi” ana gündemi ile düzenlenecek. Çalıştaya, HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Kürt Siyasetçi Ahmet Türk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eş sözcüleri, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Tevgera Jinên Azad-Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleriyle birlikte vekiller, HDP’nin bileşenleri ve ittifakların katılım sağlaması bekleniyor.

6 OTURUM PLANLANIYOR

6 oturum olarak planlanan çalıştayda, “Yerel Yönetimler Kadın Sistemi” ve “Demokratik Yerel Yönetimler Modeli ve Politikalar Taslağı” başlıkları üzerine tartışmalar yürütülerek, katılımcıların önerilerine başvurulacak.

İŞGALCİ POLİTİKALAR TARTIŞILACAK

Tartışma konusu olan bir diğer madde ise AKP hükûmetinin DBP’li belediyelere yönelik işgalci kayyum politikaları ve Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son günlerde HDP’yi hedef alarak, “Kayyum atarız” şeklindeki tehditleri. Bu başlık altında kayyumların politikaları, kilit vurulan kadın ve kültür kurumları, yine kayyumların sembol isimlerin verildiği kurum isimlerini değiştirmesi üzerine tartışmalar yürütülecek. 

BELEDİYECİLİK DENEYİMİ AKTARILACAK

Çalıştayın diğer bir önemli gündemi de Kürt siyasetinin 20 yıllık “Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz” politikasıyla sürdürdüğü belediyecilik deneyimini HDP’ye aktarması olacak. Son olarak belirlenecek tutum belgesi üzerine tartışmalar yürütülecek, öneriler sunulacak.

ÇALIŞTAYLA START VERİLECEK

HDP, 2019 yılının Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçim çalışmalarının startını da çalıştayla birlikte verecek. HDP kulislerine yansıyan bilgilere göre, büyükşehirlerde CHP ve AKP’den oy alabilecek aday profilleri üzerine çalışmaların başladığı yönünde.