HDP İHD’ye ziyaret etti, destek istedi

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) bir heyet Ankara’da İHD Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, destek istedi.

HDP açıkladığı "Demokratik Mücadele Programı" kapsamında İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi’ne ziyarette bulundu.

HDP heyetinde, Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan yer aldı.

Heyeti, İHD Genel Merkezi’nde İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Genel Sekreteri Osman İşçi, Genel Saymanı İsmail Boyraz ile Merkez Yürütme Kurulu Üyesi (MYK) Nuray Çevirmen karşıladı.

Bakırhan, partisinin başlattığı kampanyaya dair bilgi veriken, “Hükümet pandemiyi bir fırsata çevirdi. Ortak mücadele ve söz üretimini engelleyecek bir yönetim tarzı yürüttü” dedi.

Bakırhan, “Başlatacağımız kampanyayı tekrar halkla beraber bir duyarlılık oluşturmak için fırsata çevirebiliriz. Önümüzdeki günlerde karşılaşacağımız zorluklara karşı duyarlılık oluşturmaya çalışıyoruz, sizin de desteklerinizi bekliyoruz” diye ekledi.

İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ise Türkiye’nin demokrasi ve insan hakları noktasında aşılması gereken en önemli zorluğunun Kürt sorunu olduğunu kaydetti.

Türkdoğan, “Geldiğimiz aşamada Türkiye giderek otoriterleşti. HDP programını halka anlatması için seçtiği yol ve yöntem en temel hakkıdır. Toplumsal çevrelerin de desteklemesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz de karşılaşma alanlarında olacağız” şeklinde konuştu.

Türkdoğan, “İHD demokrasi ve barış mücadelesi yürütenlerle hep yan yana olmuştur” vurgusunda bulundu.