HDP adayı Yerlikaya: Eleşkirt'i yaşanır bir hale getireceğiz

HDP Eleşkirt Belediye Eşbaşkan adayı olan Rıfat Yerlikaya, halkla el ele verip Eleşkirt'i yaşanabilir bir hale getireceklerini belirterek, "Halkımıza söz verdik, çalışmalarımız mutlaka sonuç verecektir" dedi.

Türkiye ve Kürdistan'da 31 Mart günü yapılacak yerel seçimlere ilişkin HDP'nin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde de çalışmalarına aralıksız devam eden HDP'liler kar kış demeden ilçenin her mahalle ve sokağında halk ile buluşmaları ve ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Gittikleri her yerde büyük bir coşku ile karşılandıklarını söyleyen HDP Eleşkirt Belediye Eşbaşkan adayı Rıfat Yerlikaya, Eleşkirt'in yıllardır aynı zihniyet tarafından yönetildiğini ve bir ilerleme kaydedilmediğini belirtti.

Halkın bu kadere mecbur olmadığını vurgulayan Yerlikaya, "Bu kaderi değiştirmek bizlerin elinde. El ele verip ilçemizi yaşanabilir bir hale getireceğiz, biz burada halkımıza söz verdik ve çalışmalarımız mutlaka sonuç verecektir" diye konuştu. Yerlikaya, belediyeyi kazanmaları durumunda eş başkanlar, meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri olarak aldıkları karar doğrultusunda 1 yıllık maaşlarını tespit edecekleri dar gelirli öğrencilere burs olarak vereceklerini söyledi.

AVRUPA’DA YAŞAYAN ELEŞKİRTLİKERE ÇAĞRI

Eleşkirtlilerin yoğun bir nüfusunun Avrupa'da yaşadığına dikkat çeken Yerlikaya, "Tüm gurbetçi Eleşkirtlilere çağrıda bulunuyorum, bizim maddiden ziyade manevi desteğe ihtiyacımız var. Gurbette olup seçim çalışmalarına katılamayanlar burada yaşayan akrabalarına ulaşarak çalışmalarımıza ortak olmaları konusunda ikna etmelerini ve Eleşkirt'i sahiplenmelerini istiyoruz. İnanıyoruz ki hep birlikte bunu başaracağız ve emin adımlarla ilerlediğimiz bu yolda zafer elde edeceğiz" şeklinde konuştu. 35 yıldır Almanya'nın Başkenti Berlin'de yaşayan Yerlikaya, 1966 Eleşkirt Memitan köyü doğumlu, evli ve 6 çocuk babasıdır.