HDP adayları coşkuyla karşılanıyor

HDP, aday tanıtım etkinliklerine devam ediyor. Van ve Mardin'de de halk HDP'li adayları coşkuyla karşıladı. Etkinliklerde "Yeni bir dönem yaratacağız" mesajı verildi.

HDP Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, Saray ve Özalp ilçesinde halkla bir araya geldi.

HDP’nin 24 Haziran seçimlerinde Lice’den sonra en yüksek oy aldığı Özalp ilçesine gelen adaylara destek oldukça yüksekti. Hava sıcaklığının eksilere indiği kentte yüzlerce kişi adayları ilçe girişinde karşıladı. Ardından, halk konvoylar eşliğinde ilçede tur attı.

Aday tanıtım programında HDP’nin ilçe adayları Dilan Örenci ve Yakup Almaç, halkı selamladı. Coşkunun yüksek olduğu ilçede, aday Örenci, Leyla Güven’in 85’inci gününe giren açlık grevi eylemini selamladı.

“Kayyumları geldiği yerlere tekrar geldikleri gibi geri göndereceğiz” diyen Örenci, seçimlere büyük bir coşkuyla hazırlandıklarını kaydetti.

HDP’nin Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan ise "Her türlü baskı, şiddet, işkenceye rağmen direnen bir halk var karşılarında. Bizi onurlu yapan şey zulme karşı geri adım atmadan direnmemizdir. Kayyumlar halkımıza ait ne varsa onu yıktılar. Zulüm ve baskıyla bizleri yöneteceklerini sandılar. Ancak biz asla baş eğmedik” diye konuştu.

SARAY'DA DA İLGİ BÜYÜKTÜ

Eşbaşkanlar, Saray’da da halkın büyük bir ilgisiyle karşılandı. Saray Belediye Eşbaşkan Adayı Caziye Duman, "Halk kendilerine yönelik yürütülen psikolojik savaşa en büyük cevabı kendi öz iradeleriyle 31 Mart’ta sandıkta verecektir. Yeni bir dönem yaratacağız. Var olan temelin inşasını yükselteceğiz" dedi.

HDP’nin Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı ise halka "31 Mart seçimlerinde en güzel mesajı vereceksiniz. Biz zulmün karşısında boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" diye seslendi.

MARDİN

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Belediye Eşbaşkan adayları Salih Kuday ve Nilüfer Elik Yılmaz tanıtıldı. Parti binasında yapılan programa çok sayıda kişi katıldı.

Programda konuşan eşbaşkan adaylarından Yılmaz, kayyumun, kadın merkezlerini kapatıp, 12 yaşında iken 13 kurşun ile öldürülen Uğur Kaymaz’ın heykelini kaldırdığını ve birçok yerin Kürtçe isimlerinin değiştirdiğini aktardı. Yılmaz, “Kayyum tüm değerlerimize saldırıda bulundu. Biz, halkımızın gasp edilen iradesine sahip çıkacağını biliyoruz. Kayyumlara yaptıkları ile bu halkı sindiremeyeceklerini göstereceğiz” diye konuştu.

Aday Kuday ise "Belediye eşbaşkan adaylarımızın yerlerine kayyum atanarak, hepsi cezaevine konuldu. Dünyada böyle bir uygulama görülmedi. Dünyada buna rağmen çalışmalarını devam ettirebilen parti de olmadı. Biz irademize sahip çıkacağız” dedi.

Programın ardından eşbaşkan adayları kent merkezinde bulunan esnaf ve halkla bir araya geldi.