HDP: AKP, gasp ederek rant ve talanı sürdürmek istiyor

HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, "İktidar, HDP’nin meclis çoğunluğunu yok ederek rant ve talanı sürdürmek istiyor" diyerek, "Geri adım atmayacağız" mesajını verdi.

Yazılı açıklama yapan HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, AKP-MHP iktidarının belediyeleri gasp etmesinin ardından saldırılarını sürdürdüğüne dikkat çekerek, "Halkımızın/partimizin en küçük demokratik kazanımına dahi tahammül edemeyen iktidar, son olarak il genel meclis üyelerimizi görevden uzaklaştırmaya gidecek kadar pervasızlaşmış, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 9 Eylül günü, Muş İl Genel Meclisi üyesi 7 arkadaşımızı görevlerinden uzaklaştırmıştır" dedi.

'ÇOĞUNLUK OLMAMIZA TAHAMMÜL EDEMEDİ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"İktidar HDP’nin kazandığı belediyeleri Kayyum Darbesi ile gasp ederken, çoğunluğunu partimizin kazandığı belediye meclislerini ve il genel meclislerini de hedefleyerek, HDP’nin hiçbir yerel yönetim biriminde çoğunluk olmasına tahammül edemediğini göstermiştir.
24 Haziran 2018 Milletvekili Genel Seçiminde Muş’ta 4 milletvekilliğinin 3’ünü kazanarak AKP-MHP ittifakını yenilgiye uğratan halkımıza ve partimize karşı kin ve nefretle hareket etmiştir. 31 Mart seçimlerinde Muş’ta bir kez daha yenilgiye uğrayacağını görmüş ve Muş Merkez ve Muş-Malazgirt Belediye Başkanlığı seçimlerine açık hileler karıştırarak belediye başkanlıklarını hukuk dışı yöntemlerle gasp etmiştir.
31 Mart 2019 seçimlerinde, Muş İl Genel Meclis Üyeliği seçim türü sonuçlarına göre; HDP yüzde 44.4, AKP yüzde 35.9, MHP yüzde 6, CHP yüzde 5,8 oranında oy almıştır. Bu sonuçlara göre toplam 48 üyelikten oluşan Muş İl Genel Meclis üyeliklerinin partilere dağılımı; HDP 26 üyelik, AKP 19 üyelik, MHP 2 üyelik ve CHP 1 üyelik şeklindedir. Bu sandalye dağılımına göre Muş İl Genel Meclisi çoğunluğu HDP’li üyelerdedir.
Muş İl Genel Meclis Üyeliğine dair bu sonuçlara bakıldığında, bu saldırının temel hedefi açıkça ortaya çıkmaktadır: HDP’nin meclis çoğunluğunu yok ederek rant ve talan anlayışını devam ettirmek, seçmen iradesini gasp etmek ve yerel karar alma organlarından birisi olan meclisleri tamamen iktidarın güdümüne sokmak."

'FAŞİZAN HAMLELERİ BOŞA ÇIKARACAĞIZ'

"Geri adım atmayacağız" mesajını veren HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, şunları da kaydetti:
"Parti olarak, demokratik talepleri olan toplumsal dinamiklerin iradesini kararlı bir biçimde temsil etmeye devam edeceğimizin, demokrasi mücadelesinde bir adım dahi geri atmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Halklarımızın demokratik iradesine karşı geliştirilen faşizan tüm hamleleri halkımızla birlikte boşa çıkaracağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır.
AKP-MHP iktidarı, partimizin ve halkımızın en küçük kazanımını, en küçük örgütlülüğünü dahi imha etmek için gece gündüz kirli planlar yapmaktadır. Halkımızla birlikte, bu kirli hesaplara, planlara teslim olmayacağımızı, mücadelemizi büyüterek sürdüreceğimizi, örgütlülüğümüzü daha da güçlendireceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz."