HDP: AKP'nin 'kayyum çırpınışı' sürüyor

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, kayyum gasplarının sürdüğüne dikkat çekerek, Cizre halkının HDP'ye yüzde 77 oy verdiğini hatırlattı.

HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, bugün yazılı açıklama yaparak, "İktidarın çaresizliği ve kayyum çırpınışları devam ediyor" dedi.

'CİZRE HALKI HDP'YE YÜZDE 77 OY VERDİ'

Kaplan'ın açıklaması şöyle:

"2014 seçimlerinde yüzde 81,61 oranında oy alarak kazandığımız Cizre Belediyesi’ne 2016 yılında kayyım atanmıştı. 2016’da uygulanan ablukalarda yıkıma uğrayan, tarifsiz zulme maruz bırakılan ancak direngenliğini kaybetmeyen Cizre halkı, güçlü iradesini 31 Mart seçimlerinde bir kez daha göstererek yüzde 76,99 oy oranı ile belediyesini HDP’ye emanet etti. Cizre Belediyesi’ne bugün (29 Ekim) yeniden kayyım atandı ve Belediye Eşbaşkanımız Mehmet Zırığ görevden uzaklaştırıldı.

2016’da atadıkları kayyımın 2 buçuk yıllık icraatı; belediyeyi 220 milyon (trilyon) borca sokmak ve belediyenin / halkın taşınmaz mülklerini peşkeş çekmekten ibaretti. Belediye hizmet binası Kaymakamlığa; İlçe Mezbaha Bölgesi, Bilim Merkezi, Sittiya Zin Kadın Merkezi, Nur Kadın Merkezi ve Taziye Evi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne; Cumhuriyet Meydanı Emniyet Müdürlüğü'ne; İtfaiye Alanı Cumhuriyet Savcılığına; Kent Seyir Terası Hazineye bedelsiz devredildi.

'İNKÂR POLİTİKASININ DEVAMI'

Halkın kendi kendini yönetmesi, yurttaşların seçme ve seçilme özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, demokrasi gibi dünya halklarının yüz yıllarca süren mücadelesiyle elde edilmiş evrensel haklara düşmanlığını sürdüren AKP-MHP iktidarı giderayak, halkın yönetime katılmasına dair asgari kanalları da ortadan kaldırmaktadır.

31 Mart’tan bu yana 6 belediyemizin YSK’nin işlediği hukuk cinayetiyle, 13 belediyemizin de kayyım atamak suretiyle gasp edilmesi ve böylece tercihini bizden yana koyan milyonların iradesinin yok sayılması dünyanın gözü önünde sürdürülen, esasen Kürt halkını inkâr politikasının da devamı niteliğindedir. Bu kirli politikayı ne Kürtler ne de demokrat kamuoyu kabul edecektir.

'GASPÇILARA KARŞI KAZANACAĞIZ'

Bizler, demokrasi düşmanlarına, hırsızlara, yolsuzlara, gaspçılara, zorbalara karşı gücünü halkın iradesinden alanlar olarak, mücadelemizi büyüterek ve güçlendirerek sürdüreceğiz ve mutlaka kazanacağız."