HDP: AKP topluma sistematik olarak darbe yapıyor

HDP, siyasi soykırım ve belediyelerin gasp edilmesinin topluma karşı darbe niteliğinde olduğunu ve AKP'nin korkusundan kaynaklandığını belirtti, direniş mesajı verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), siyasi soykırım operasyonları ve Diyadin Belediyesi'nin gasp edilmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Bu sabah Diyarbakır ve Antep’te yapılan gözaltı saldırılarında aralarında Antep İl Eşbaşkanımız Musa Aydın, yönetici ve üyelerimiz, TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan, gazeteciler, kadın mücadelesi aktivistlerinin de bulunduğu 50’den fazla kişi gözaltına alınmıştır" denildi.

'AKP'NİN KAYBETME KORKUSU BÜYÜDÜ'

"Bu uygulamalar, Nazi rejiminin Yahudilere, sosyalistlere, muhalif kesimlere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları da geride bırakmıştır. Gerçekleştirilen, toplumun belli kesimlerine yönelik sistematik 'siyasi soykırım' saldırısıdır" vurgusunda bulunulan açıklamada, Diyadin'deki gasba dikkat çekildi.
AKP’nin kaybetme korkusunun büyüdüğüne vurgu yapılan açıklamada, "Bu yaptıklarının tamamı onun için sonun başlangıcıdır" denilirken, "Geri adım atmayacağız, toplumsal yaşamı yeniden inşa etmeye devam edeceğiz" mesajı verildi.