HDP Amed İl Örgütü’nden ‘Evim Evindir’ kampanyası

HDP Amed İl Örgütü, depremzedelerle dayanışmak için “Evim Evindir” kampanyası başlatarak, halkı depremzedelere kapılarını açmaya çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, Mereş merkezli yaşanan depremlerin ardından yaşanan barınma sorunlarına çözüm olmak ve fahiş kiralara karşı koymak için “Evim Evindir” kampanyası başlattı.

HDP, Amed halkından, kapılarını depremzedelere açmalarını ve dayanışma ağının güçlendirilmesini isteyerek, “birlikte başaracağız” mesajını verdi.

HDP’nin sanal medya hesabından duyurulan kampanyaya ilişkin iu ifadeler kullanıldı: “Amed, her daim kendi yaralarını dayanışmayla sarmayı başarmıştır. Yaşanan depremden dolayı fahiş kira artışlarıyla ilgili duyumlar bizi derinden üzmüştür. Bize düşen ‘Evim Evindir’ diyerek bu zor günleri el ele verip birlikte aşmak, birlikteliğimizi güçlendirmek ve mazlumdan yana olan tavrımızı sürdürmek olmalıdır. Birlikte başaracağız.”

HDP İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy da Twitter hesabında “Halkımızı acılardan ve mağduriyetlerden faydalanıp fırsatçılık yapanlara karşı, toplumsal değerlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye yazdı.