HDP belediyeleri geri alma startını Mardin’den verdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Mardin Belediye Eşbaşkan adaylarını tanıttı. Buldan, belediyeleri geri alma çalışmalarının startını Mardin’den verdiklerini belirterek, “Mardin halkı üzerine düşeni bir kez daha yapacaktır” dedi.

Aday tanıtım etkinliğine Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Ahmet Türk, Necla Figan Altındağ, Nusaybin, Kızıltepe, Dêrik, Artuklu, Mazıdağı, Midyat, Savur, Ömerli ilçe belediye eşbaşkan adayları, HDP Mardin Milletvekilleri ile STK temsilcileri de katıldı.

MEHMET SİNCAR’I ANDI

Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ,4 Eylül 1993’te Batman’da katledilen Mardin Milletvekili Mehmet Sincar’ı andı.

TECRİT KARANLIĞI MUTLAKA AŞILACAK

Leyla Güven 84’üncü günündeki açlık grevine değinen Buldan, “Leyla’nın açlık grevi artık bütün dünyanın saygıyla karşıladığı, desteklediği, haklı ve meşru bir direniştir. Bu onurlu direniş mutlaka başarıya ulaşacak. Tecrit karanlığı mutlaka aşılacak, aydınlık günlere mutlaka erişeceğiz” şeklinde konuştu.

“Leyla’nın aydınlattığı bu yol halkımızın ortak geleceğinin barışın, adaletin, demokrasinin yoludur” diyen Buldan, diğer açlık grevi eylemcilerine de dayanışma duygularını göndererek, “Tecridi hep birlikte kıracağız” vurgusunda bulundu.

MARDİN GELCEĞİMİZDİR!

Mardin’e ilişkin konuşan Buldan şunları söyledi: “Gündüzü seyranlık gecesi için gerdanlık denilen, birbirinden zengin kültürlerin, inançların şehri olan Mardin bizim göz nurumuz, geleceğimizdir. Mardin aynı zamanda barışın, özgürlüğün, demokrasinin gerdanlığı olacaktır. Bunu hep birlikte başaracağız buna yürekten inandığımı ifade etmek isterim.”

AKP rejimin baskıları ve belediye gaspına dikkat çeken Buldan, şöyle konuştu “AKP hükümeti, buraya gaspçı bir kayyum atayarak halk iradesine darbe vurmaya çalışmaktadır. Kültürleri ve inançları yok saymak istemektedir. Bu kentte sunulması gereken hizmetler üzerinden yolsuzluk yapıldığını ve Mardin halkına hakaret edildiğini biliyoruz. Kızıltepe'de Uğur Kaymaz'ın anıtının söküldüğünü, bir anıta dahi tahammül edemeyen bir zihniyetin iş başında olduğunu biliyoruz. Ve Uğur Kaymaz’ın anıtını yıkarken Uğur Kaymaz’ı bir kez daha vurduklarını biliyoruz.”

MARDİN KAYYUMA TESLİM EDİLMEYECEK

Mardin halkının bugüne değin iradesini asla teslim etmediğini ve etmeyeceğini belirten Buldan, “Mardin halkı, gaspçı kayyumunuza ve onun dayattığı yola asla teslim olmadı, bundan sonra da teslim olmayacak ve Mardin’i kayyuma teslim etmeyecek” diye konuştu.

SEÇİMLER ORTAK GELECEK AÇISINDAN ÖNEMLİ

Bu seçimler halkların ortak geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayan Buldan, “Türkiye halkı AKP-MHP iktidarının baskıcı yönetimi altında nefes dahi alamaz hale gelmiştir. Bir yanda siyasi kriz ve ekonomik kriz, diğer yanda ise savaş politikaları nedeniyle toplum her gün yoksullaşmakta, giderek ezilmekte ve geleceğe güvenle bakamaz hale gelmektedir. Tekçi iktidar baskı politikalarıyla tüm toplumu kendilerine biat etmeye zorlamaktadır” ifadelerini kullandı.

“Devletin bekası diye yola çıktılar, bunların tek derdi kendi koltuklarının bekasıdır” diyen Buldan, “Kaybedeceklerini anladıkları için beka söylemine sarıldılar. Çünkü halka verebilecekleri bir şey yok. Umut yok, barış yok, güven yok, istikrar yok, huzur yok” diye ekledi.

31 MART TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

Buldan şöyle devam etti: “Halkımızın özlemi adalet, barış ve özgürlüklerin sağlandığı demokratik bir ülkedir. Kendi kendisini yöneteceği demokratik yerel yönetimlerdir. İşte 31 Mart seçimleri tarihi bir dönüm noktasıdır. Faşizme her yerde kaybettirmeyi başarırsak yolumuz mutlaka barış ve özgürlük yolu olacaktır.”

HDP Eş Genel Başkanı, “Belediyelerimizin olduğu her yerde bu belediyeleri bir kez daha almak için çalışmaların startını bugün Mardin’den hep birlikte veriyoruz” diye vurguladı.

KAYYUMLAR SANDIĞA GÖMÜLECEK

Halkımıza ait olanı geri alacaklarını ve yine halka teslim edeceklerini belirten Buldan, “Belediyelerin kapısı bir kez daha halka açılacaktır. HDP gelecek halk gelecektir. Kayyumlar sandığın dibine gömülecektir” dedi.

Sahte seçmen yazımından gerçek seçmeni silmeye kadar her türlü hileye başvurulduğuna dikkat çeken Buldan, “Bunların her zaman yaptıkları iş bu. Sabah akşam hile ile yatıp kalkıyorlar. Fakat bu seçimde yaptıkları hileler ve usulsüzlükler halkımız tarafından bir kez daha ötelenecek ve buna izin verilmeyecek” şeklinde konuştu.

MARDİN HALKI ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR

Mardin seçmenine seslenen Buldan, şunları ifade etti: “Mardin’in, Nusaybin’in, Derik’in, Mazıdağı’nın hafızası var, Mardin halkının hafızası var. Kendisine yaşatılanları asla unutmayan bir hafızaya sahip olan Mardin halkı üzerine düşeni bir kez daha yapacaktır.”