HDP: Bir adım dahi geri atmayacağız!

HDP, kayyum darbelerine karşı geri adım atmayacağını vurgularken, AKP-MHP'ye, "Sonunuz geliyor. Faşizmin çöplüğünde öncülleriniz olan tüm faşistler gibi yerinizi alacaksınız" diye seslendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Bundan 3 yıl önce Eş Genel Başkanlarımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile 11 milletvekilimizin bir gece yarısı polis baskınlarıyla gözaltına alınıp tutuklanmaları, Türkiye’nin karanlık siyasi tarihine 4 Kasım Siyasi Darbesi olarak geçmiştir" denildi.

AKP-MHP'YE: SONUNUZ GELİYOR!

AKP-MHP faşist iktidar blokunun bu saldırılarını bugün de kayyum darbesiyle sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, "19 Ağustos’tan itibaren 3’ü büyükşehir olmak üzere 15 belediyemizi de kayyum darbesiyle gasp edilmiştir" diye kaydedildi.

AKP-MHP iktidarına seslenen HDP, şöyle dedi: "Tek adamın çıkarları için yaptığınız tüm baskılar ülkeyi uçurumun kenarına sürüklemiştir. Yönetme meşruiyetini yitirdiğinizi sizler de çok iyi biliyorsunuz. Uyguladığınız zulüm sizin sonunuzu getirecektir ve faşizmin çöplüğünde öncülleriniz olan tüm faşistler gibi yerinizi alacaksınız. Faşizm ile başaramayacaksınız. Ne hapishaneleriniz bu direnişimizi engelleyebilir ne de belediyelerimize gönderdiğiniz gaspçı kayyumlarınız. Sizler yenileceksiniz bizler ise irademizin sahibi olan halklarımızla birlikte mutlaka ama mutlaka kazanacağız."