HDP’den ÇHD’li avukatlara destek: Talepleri haklı ve meşrudur

Halkların Demokratik Partisi (HDP) haklarında mahkumiyet kararı verilen ÇHD üyesi 20 avukata destek vererek, “haklı ve meşru talepleri taleplerimizdir” dedi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede imzalı açıklamada, “Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu, ÇHD üyesi 20 avukat hakkında, adil bir şekilde yapılmayan yargılama neticesinde mahkumiyet kararı verilmişti” hatırlatması yapıldı.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Yargılamaların adil yapılması, savunma haklarının sağlanması, müvekkilleri ve siyasi tutsaklar üzerindeki baskıların kaldırılması talepleri ile başlatılan açlık grevi eyleminde olan Avukat Ebru Timtik eyleminin 94. gününde, Avukat Aytaç Ünsal ise eyleminin 60. günündeyken açlık grevi eylemlerini ölüm orucuna çevirdiklerini kamuoyuna açıkladılar.

Timtik ve Ünsal’ın müvekkilleri olan Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek’i ‘Sanatsal faaliyetlerini özgürce yapabilmek, haksız soruşturma ve kovuşturmalara maruz bırakılmamak ve adil yargılanmak’ gibi haklı talepleriyle gerçekleştirdiği açlık grevi eyleminin 288. gününde, daha dün yitirdik. ÇHD üyesi meslektaşlarımızın tam da 5 Nisan Avukatlar Günü’nde, açlık grevi eylemlerini ölüm orucu eylemine dönüştürmüş olmalarını büyük bir kaygıyla öğrenmiş bulunuyoruz.

Hayatın her alanında yoksulun, emekçinin, işçinin, ezilen halkların yanında yer alan, onlar için mücadele eden ve dayanışmayı eksik etmeyen Çağdaş Hukukçular Derneği üyelerinin haklı ve meşru taleplerinin taleplerimiz olduğunu ve bu taleplerin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.

ÇHD üyesi meslektaşlarımızın taleplerinin karşılanması için, başta barolar, hukuk örgütleri, sivil toplum örgütleri, aydınlar, yazarlar, insan hakları aktivistleri ve kamuoyu bir an önce harekete geçmelidir. Adalet Bakanlığı da Çağdaş Hukukçular Derneği üyeleri ile görüşme kanalını açmalıdır, meşru taleplerini karşılayarak en kısa sürede cezaevinden tahliye edilmelerini sağlamalıdır.”