HDP’den Şırnak ve Dersim’de seçim çalışmaları

Milletvekili aday listelerini bugün açıklayan HDP bir yandan da hummalı bir şekilde seçimler için çalışıyor. Bugün de birçok noktada halk buluşmaları ve seçim bürosu açılışı yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 24 Haziran seçimleri için ara vermeden çalışıyor. Her gün halkla bir araya gelen HDP’liler bugün de birçok merkezde halk buluşmaları ve seçim büro açılışları gerçekleştirdi.

ŞIRNAK

Şırnak İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Vakıfkent Mahallesi’nde bulunan halkı ziyaret etti. Çok sayıda HDP ve DBP’li üye tarafından yapılan ziyarette, cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafının üzerinde yer aldığı kartlar dağıtıldı. Özellikle çocuklar ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği partililer, seçimlerin önemi hakkında yurttaşlar ile sohbet etti.

Mahalle sakinleri ise, iradelerine sahip çıkacaklarını berliterek, "Em dikarin- Yapabiliriz” mesajı verdi.

DERSİM

HDP 24 Haziran’da yapılacak olan Milletvekilliği Genel ve Cumhurbaşkanlığı baskın seçim çalışmaları kapsamında Dersim’in Mazgirt ilçesinde halk ve esnafla bir araya geldi. Halk ziyaretine, HDP İstanbul milletvekili Erdal Ataş ile HDP yöneticilerin yanı sıra çok sayıda gencin katıldı. İlk olarak Mazgirt ilçe binası önünde bir araya gelen kitle, ilçe merkezinde halk ve esnafa bildiri dağıtıldı. Daha sonra Darıkent, Akpazar beldelerine geçilerek orada halkla bir araya gelindi.

Ziyarette, üzerinde HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafının bulunduğu seçim bildiri dağıtılarak, halk ile seçime dair görüş alışverişine bulunuldu.

Daha sonra Dersim Merkeze gelinerek orada da bildiri dağıtımı yapıldı.