HDP'den çağrı: Özgürlük için İmralı tecridini kıralım!

Komplonun yıl dönümünde açıklama yapan HDP, "İmralı’da tutsak edilen Türkiye’nin toplumsal barışı ve halkların özgür yaşam seçeneği olmuştur. Tecridi kırmaya çağırıyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun yıl dönümünde yazılı açıklama yaparak, komployu kınadı.

Açıklamada, "Yüzyıl önce Ortadoğu’daki egemen devletlerin sınırlarını çizen güçler bir asır sonra halklara umut olabilecek fikriyatın mimarı olan Öcalan’a karşı da bir müdahale başlatmıştır" denildi.

'HALKLARA VURULAN BİR DARBE'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Sayın Öcalan’ın Demokratik Ortadoğu’da halkların ortak mücadelesi ve kurtuluşunu esas alan fikriyatı bu bölgesel ve uluslararası müdahalede belirleyici olmuştur. 9 Ekim komplosu Sayın Öcalan’ın Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesine ilham olabilecek düşüncelerine karşı vurulan bir darbe ve başta Kürt halkı olmak üzere Ortadoğu halklarının ortak geleceğine dönük yapılan büyük bir müdahalenin de başlangıcıdır.

Komplo ile ülkenin ortak geleceği hedef alınmış, Kürt ve Türk halkı karşı karşıya getirilerek bir iç savaşın fitili ateşlenmek istenmiştir. Buna karşı ise Sayın Öcalan, İmralı’da ortaya koyduğu duruş ve geliştirdiği demokratik çözüm paradigmasıyla komployla hedeflenen bu kirli ve tehlikeli girişimi boşa çıkarmış, Türkiye halklarının bu kapandan ve belirsizlik girdabından, barış, demokrasi ve diyalog yoluyla kurtulabileceğini ortaya koymuştur.

İmralı’da tutsak edilen sadece Öcalan değil, aynı zamanda onun şahsında Türkiye’nin toplumsal barışı ve halkların özgür yaşam seçeneği olmuştur."

'TECRİT KIRILIRSA FAŞİZM DE KIRILIR'

HDP MYK, açıklamasının sonunda ise şu mesajları da verdi:

"Hem kendi hukukunu, hem de uluslararası hukuku yok sayarak bugün İmralı’da Sayın Öcalan’a karşı yürütülen bu ağırlaştırılmış tecrit ve ablukayı kırmak, Türkiye halklarını kuşatan faşizm zincirini de kıracaktır. 23’üncü yılını dolduran 9 Ekim Komplosunu bir kez daha kınıyor, İmralı’daki tecridi kırmak için vicdan ve sorumluluk sahibi, demokrasi ve barış kaygısı olan her kesime Sayın Öcalan’ın ortaya koymuş olduğu barış, demokrasi ve özgürlük iradesine sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz."