HDP'den Halkevleri'ne ziyaret

HDP heyeti, Demokratik Mücadele Programı kapsamında Halkevleri Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Halkevleri de "Bu çıkışlar önemli, katkı sunacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Mücadele Programı kapsamında Halkevleri Genel Merkezi’ni ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Doğan Erbaş’ın yer aldığı heyet, Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş, Halkevleri Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri Betül Öztürk ve Mustafa Eberliköse tarafından karşılandı.

BAKIRHAN: BU GİDİŞATI DURDURMAK GEREK

Bakırhan, partisinin başlattığı kampanyaya dair bilgi verdi. "iktidar salgın dönemini fırsata çevirdi" diyen Bakırhan, Bu gidişatı durdurmak gerek. Bunun için bir yürüyüş kararı aldık ve bu AKP’yi rahatsız etti. Edirne'ye girişi yasaklayacak kadar korktular. Partimiz düzenli olarak binanın dışında halka birlikte bir siyaset yürütme kararı aldı. Bu süreci ortak talepleri dillendireceğimiz bir süreç olarak kullanacağız. Dost kurumlara ziyaretler yapıyoruz, davetiniz kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Desteğinizi katkılarınızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

AKTAŞ: EVE KAPANMAMALIYIZ

Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş ise salgın döneminde iktidarın yönetememe krizinin kendini daha fazla hissettirdiğine vurgu yaptı. Aktaş, “Salgında halkın gerçek sorunları da ortaya çıktı. Sokaktaki en ufak bir hak talebine karşı uygulanan polisi şiddeti daha görünür oldu. Polis şiddetinin artmasının nedenlerinden biri de en son yapılan seçimlerin sonuçları. Pandemi döneminde insanlar biraz temkinli. İktidar çok hızlı bir şekilde buna adapte oldu. Bir algı ile yönetmeye başladı. Muhalefetin kendini eve kapattığı bir dönem geçirdik. Bu tarz çıkışlar çok önemli. Yürüyüşe nasıl bir katkı sağlayabileceğimizi arkadaşlarımızla oturup konuşacağız ve ne yapabilirsek onu yapacağız” diye konuştu.