HDP, Edirne’de adaylarını tanıttı

HDP Edirne İl Örgütü, 24 Haziran seçimlerinin milletvekili adaylarını tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan HDP Edirne İl Eş Başkanı Beşir Belke, ülkedeki hukuksuzluklara Edirne'den cevap olacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edinre İl Örgütü, 24 Haziran seçimlerinin adaylarını, il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısıyla tanıttı. Toplantıda, HDP milletvekili adayları Murat Amil, Hanım Güzel, Hasan Atik ve Serdal Zımba'nın yanında il ilçe yöneticileri yer aldı. İlk olarak söz alan HDP Edirne İl Eşbaşkanı Beşir Belke, iktidarın bu ülkeyi yönetemediğini alınan baskın seçim tarihinden bir kez daha anladıklarını söyleyerek, "Bizler HDP olarak 7 Haziran'da Türkiye halklarına nasıl umut olduysak, 24 Haziran'da da Türkiye'nin bütün ezilenlerine, ötekileştirilenlere, bu sistemden dışlanan; kadınlardan gençlere kadar herkesin umudu olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AKP iktidarı tarafından HDP’ye dönük ciddi saldırıların geliştirildiğine de dikkat çeken Berke, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra binlerce emekçi, akademisyen KHK'lerle işlerinden edildi. Sonrasında siyasi darbe ile milletvekillerimiz ve eş genel başkanlarımız rehin alındı. 24 Haziran tarihi, bu hukuksuzluklara cevap verme adına çok önemli bir tarihtir. Bu önemli tarihe Edirne'den cevap olacağız" diye aktardı.

Ardından söz alan milletvekili adayı Murat Amil, "Seçim çalışmalarımızı adaylık süreçlerinden öncesinden başlattık. HDP bir etnik kimlik partisi değil, bütün ülke insanlarını halklarını kapsayan bir partidir. Bizler de Edirne ilimizde bu programla çalışmamızı sürdüreceğiz. Demokrat Edirne halkı ile çalışacağımız için çok şanslı ve heyecanlıyız" dedi.

Hanım Güzel ise, kadın kimliğiyle HDP'de ve Edirne'de seçim çalışmasını yürüteceği için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Edirne kadınının sesi olacağım. Özgürlük, barış, güzel bir yaşam, umut dolu günler için HDP'deyim. Seçimler şimdiden herkese hayırlı olsun" diye belirtti.

"Barıştan ve kardeşlikten bahsetmek çok güzel bir şey” diyen Serdal Zımba ise “Bunu yerine getirmek için çok çaba sarf etmek gerekiyor. Bizler bu çabanın öncüsü olmaya çalışacağız. Oylarımıza sahip çıkacağız, bunun için tüm arkadaşlarla dayanışma içerisinde olacağız. Türk, Kürt, Çingene, toplumun ötekileştirilenleri, birleştiren bir parti olduğu için HDP'de yer aldım" dedi.

Son olarak konuşan Hasan Atik ise öğrenci, hak savunucusu kimliğiyle HDP'de olduğunu belirterek, "Son dönemde iktidarın ve onun temsilcilerinin, üniversite ve üniversite öğrencileri üzerinde kurduğu baskıya karşı çıkmak için HDP'deyim. Bütün kimliklerin özgürleşmesi adına herkesin eşit yurttaşlık temelinde bu ülkede yaşayabilmesi için HDP'deyim" şeklinde konuştu.