HDP Ege Konferansı: Faşizmi yok edeceğiz!

HDP, İzmir’de Ege Bölge Konferansını düzenledi. Konferansta "Faşizmi yok etmeye, yeni yaşamı inşa etmeye adayız” mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ege Bölge Konferansını İzmir Karşıyaka’da bulunan Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Konferans salonuna “Büyük direniş, büyük yürüyüş”, “Katillerden hesap soracağız. Faşizm yenilecek biz kazanacağız”, “Kadın mücadelesi her yerde”, “Özgürlükte ısrarlı mücadelede kararlıyız” ve “Tecride karşı özgürlük, savaşa karşı barış” pankartları asıldı. Konferansa Ege bölgesi illerinin eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Gelecek dönem örgütlenme faaliyetleri ve mücadele alanlarının konuşulduğu konferansta geleceksizliğe, işsizliğe ve asimilasyona karşı mücadele çağrısı yapıldı.
 
'DİRENMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
 
Konferansın açılış konuşmasını yapan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan, ezilen halklar üzerindeki baskının tırmandırıldığını vurguladı. Kürt halkı üzerindeki işgalci ve savaş anlayışının artacağına dikkat çeken Altan, “Sermayenin ve onun politik aygıtı olan faşist rejimin işçi sınıfı, kadınlar, gençler üzerindeki baskısı artıyor. AKP-MHP iktidarında somutlaşan faşist rejim hem yapısal hem de çoklu bir kriz içerisinde bu krizi aşmak için bütün bir toplumu bu zor ile terbiye etmeye çalışıyor. Tablonun diğer yanında ise bizler duruyoruz. Bizler tüm bu baskı, zor ve terör rağmen direnmekten vazgeçmiyoruz. Eşit, özgür, demokratik bir düzen özlemini gerçekleştirmek için yönümüzü umuda, mücadeleye çevirdik” diye konuştu.
 
'YENİ YAŞAMI İNŞA EDECEĞİZ'

 
HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz, HDP’ye dönük yoğun prokovasyon girişimleri ve saldırıların olduğunu söyledi. Başta kadınlar olmak üzere tüm muhalif kesimlere yoğun saldırıların olduğu bir dönemden geçildiğini vurgulayan Gündüz, “Bizleri yok etmek üzerine kurulu faşizm koşullarında konferansımızı gerçekleştiriyoruz. AKP-MHP faşizmini hepimiz bilerek ve tanıklık ederek yaşıyoruz. Faşizm kadınlar, Kürtlerin, halkların mücadelesi karşısında ciddi bir gerileme yaşıyor. Bizler direnişimizle faşizmin saldırılarını boşa çıkararak ne kadar güçlü olduğumuzu, faşizmin direnişimizden nasıl etkilendiğini gördük. Faşizmi yok etmeye, yeni yaşamı inşa etmeye adayız” dedi.
 
Yapılacak tartışmalarla merkezi konferans ve kongrenin daha güçlü geçeceğini söyleyen Gündüz, “Kadınlara dönük saldırılar karşısında kadınlar iradelerini, kararlılıklarını bir kere daha ortaya koydular. Burada yürüteceğimiz tartışmalarla da bu kararlılık ve inançla buradan çıkacağız. 8 Mart ve Newroz’lardaki cesaret ve coşkuyla kongre sürecini örerek, partimiz üzerinden yürütülen kirli oyunlara en güçlü cevabı vereceğiz” diye konuştu.
 
Konferans açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.