HDP eş başkanlarından yargıya 'Demirtaş' çağrısı

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Selahattin Demirtaş'ın tahliyesinin reddesilmesine tepki göstererek, kararı kabullenmeyeceklerini söylediler.

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, aday tanıtımı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Eş başkanlar, Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın tahliye talebinin mahkeme tarafından reddedilmesine tepki gösterdi. 

BULDAN: KABULLENMEYECEĞİZ, İTİRAZ EDECEĞİZ

Buldan, "Demirtaş'a verilen bu kararı asla tanımadığımızı ifade etmek istiyoruz. Demirtaş, diğer cumhurbaşkanı adayları gibi eşit şartlarda, koşullarda bir seçim kampanyası yürütmek üzere derhal tahliye edilmelidir” dedi. 

Mahkemenin kararına bugün itirazda bulunacaklarını ifade eden Buldan, "Tekrar aynı karar çıkarsa hukuki sürecimiz devam edecek. Anayasa Mahkemesi'ne, AİHM'e kadar gidecek olan bu sürecin takipçisi olacağız" diye ekledi.

TEMELLİ: ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK, CESUR OLUN!

Temelli de, mahkemenin gerekçesini 'hukuk garabeti' olarak tanımladı ve şöyle dedi: "Yargının üzerindeki bu vesayet kalkmadığı sürece bu ülkeye adaletin gelmesi mümkün değildir. Bir üst mahkemeden beklentimiz bu kararı düzeltmesi ve Demirtaş'ın tahliye olmasıdır."

Temelli, yargıçlara da şöyle seslendi: "24 Haziran’dan sonra bu ülkede çok şey değişecek. Bu değişime siz de gelin, yargının bağımsızlığı konusunda katkınızı sunun. Yasayı tanımaz bir yerden kararları almayın. Gelin, cesur olun.”