HDP Eş Genel Başkanları ve DBP’den bayram mesajı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Kurban Bayramı vesilesiyle görüntülü bir mesaj yayımladı. DBP ise yazılı bir mesajla bayramı kutladı.

Eş Genel Başkanları Pervin Buldan, mesajında koronavirüs tehlikesi nedeniyle telefon veya mesaj yoluyla bayramlaşmayı önerirken, “Bu salgına karşı halkımızın geleceğini düşünmek ve umutları büyütmek bizlerin görevi ve sorumluluğudur” dedi.

Buldan, “Bu bayramın bir kez daha HDP olarak barışa olan özlemimizi, demokrasiye, kardeşliğe olan umudumuzu büyüterek, geçireceğiz” diye ekledi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise, “Barış, dayanışma ve özgürlük içinde bir yaşam kurmak için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. Öte yandan bayramlaşmalarda sağlık tedbirlerine dikkat edelim. İktidar sağlığı ne kadar ihmal ederse etsin biz kendi tedbirlerimizi almayı ihmal etmeyelim” ifadelerini kullandı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ise yazılı bir mesajla Kurban Bayramı’nı kutlayarak, “Kurban Bayramı’nın başta coğrafyamız olmak üzere tüm dünyaya; barış, adalet, eşitlik ve özgürlük getirmesini temenni ediyor, başta zindanlardaki tutsak yoldaşlarımız olmak üzere, mücadele eden kadınlar, gençler ve inançlı tüm halkların Kurban Bayramı’nı kutlar, barışa ve özgürlüğe vesile olmasını dileriz” dedi.