HDP eşbaşkanını da AKP'ye üye yapmışlar!

HDP Akdeniz İlçe Eşbaşkanı olmak için partiye üyelik başvurusu yaptığı sırada AKP'ye üye olduğunu öğrenen Sait Pilsin isimli yurttaş, kendisinden habersiz olarak Cizre’de AKP’nin üyesi olarak kaydedildiğini öğrendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Akdeniz İlçe Eşbaşkanı olmak için HDP’ye üye olmaya giden Sait Pilsin isimli yurttaşın kendisinden habersiz olarak Şırnak'ın Cizre ilçesinde AKP'ye üye yapıldığı ortaya çıktı.

Cizre'de 2011 yılında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) döneminde Cizre ilçe örgütüne üyelik için başvurduğunu fakat o dönemde üyeliğinin onaylanıp onaylanmadığını hatırlamadığını belirten Pilsin, “2 ay önce Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Akdeniz İlçe Örgütü Kongresinde Eşbaşkanlığa seçildim. Eşbaşkan olmam için benim HDP’ye üye olmam gerekiyor. Bunun üzerine üyelik başvurusu yaptım ve başvuruyu yaptığımda HDP Genel Merkez tarafından bana 'başka bir partiye üye olduğunuz için ikinci bir üyelik yapılamaz' denildi" diye konuştu. E-devletten Yargıtay’ın sayfasına girdiğini ve orada 2012 yılında Şırnak'ın (Şirnex) Cizre (Cizîr) ilçesinde AKP'nin aktif üyesi olarak kayıtlı olduğunu gördüğünü aktaran Pilsin, kendi iradesi dışında AKP'ye üye yapıldığını söyledi.

'PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM'

Bunun üzerine avukatıyla birlikte dilekçe verdiğini kaydeden Pilsin, “Bunun sonucu ne olursa olsun arkasını bırakmayacağım. Benim iradem dışında yapılan bir üyeliktir. Normalde parti üyeliği olması için ıslak imza gerekir. AKP üyeliği için ben imza atmadığıma göre benim yerime sahta imza atılarak yapılmıştır” dedi.

Kendisini haberi olmadan AKP'ye üye yapanlar hakkında suç duyurusunda da bulunduğunu kaydeden Pilsin, Kürdistan kentlerinde özellikle HDP'li seçmenlerin bilinçli şekilde sahte imzalarla AKP'ye üye yapıldığını ve buna benzer birçok örnekle de karşılaştığını ifade etti.