HDP, Eskişehir’deki ırkçı saldırıyı kınadı

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, Eskişehir’de avukat Heval Yıldız Karasu ve HDP’yi hedef alan ırkçı saldırıyı kınadı.

Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Eskişehir’de avukatlık yapan Heval Yıldız Karasu’nun ofisinin bulunduğu binaya kimliği belirsiz kişiler tarafından av tüfeğiyle ateş açıldığını, bina duvarına “Odunpazarı’nda HDP’li istemiyoruz” diye yazıldığını belirtti.

Başaran, “Ali İsmail Korkmaz davası, 10 Ekim Ankara Katliamı davası ve diğer pek çok toplumsal davada avukatlık yaparak hukuki destek sunan Heval Yıldız Karasu’ya, gösterdiği duyarlılık sebebiyle gözdağı verilmeye çalışılmaktadır” dedi.

Bu “çirkin” saldırının Karasu nezdinde savunma kurumu ve yargıya yapıldığını belirten Başaran, “Bu aynı zamanda siyasi iktidarın kendisine muhalif olanların avukatlığını yapanlara karşı tutumunun da bir sonucudur” diye belirtti.

IRKÇI DERNEK Mİ HEDEF GÖSTERDİ?

HDP, saldırının gerçekleştiği binanın yakınında bulunan ırkçı bir örgütlenme olan 'Kayı Boyu Derneği'nin başkanına ait olduğu iddia bir sosyal medya hesabındaki paylaşıma dikkat çekti. Sözkonusu hesapta “Kayı Boyu Derneğimizin yan binasına Heval Yıldız Karasu isimli bir avukatı yerleştirmişler. Odunpazarı’nda HDP'li istemiyoruz!” paylaşımı yapılmıştı.

Başaran, bu tür saldırıların önlenmesi ve faillerinin yargılanmasını istedi: “İçişleri Bakanlığı, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Başsavcılığı bu karanlık saldırının arkasında olabilecek tüm odakları derhal soruşturmalı, failleri yargı önüne çıkarmalıdır. Yargı kurumunun da bir an önce saldırıları gerçekleştirenler hakkında etkili soruşturma yürütmesi gereklidir”

Bu tip saldırıların toplumu kutuplaştırmaya hizmet ettiğini kaydeden Başaran, Karasu’ya yapılan bu saldırıyı “sert biçimde” kınadı.