HDP Gençlik: AKP-MHP, yozlaştıramadığı gençliğe öfkeli!

HDP Gençlik Meclisleri, gözaltındaki 36 üyesi için açıklama yaparak, "AKP-MHP, yozlaştıramadığı, uyuşturucuya, gericiliğe bulaştıramadığı gençlerden korkuyor" dedi.

HDP Gençlik Meclisleri üyesi Gülay Alabuga, gözaltında bulunan üyelerinin savaş karşıtı tutumlarından dolayı alındıklarını belirterek, “İşkence ve tutuklamalarla HDP Gençlik Meclisi çalışmaları AKP-MHP bloğu tarafından engellenmek isteniyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisleri, siyasi soykırım operasyonları sonucu 6 gündür gözaltında bulunan 36 üyesine ilişkin basın toplantısı düzenledi. İstanbul İl Örgütü’nde düzenlenen toplantıya gözaltında olan gençlerin aileleri ve avukatları ile birlikte Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı.

'DÜŞMANCA YAKLAŞIM VE İŞKENCEYE UĞRADILAR'

HDP Gençlik Meclisi Üyesi Gülay Alabuga, savaş karşıtı tutumlarından dolayı gözaltına olan üyelerinin işkence ve kötü muameleye karşı 10 Kasım’dan buyana açlık grevinde olduğunu dile getirdi. Alabuga, gözaltında bulunan gençlerin maruz kaldıkları uygulamalara dikkati çekerek, “Gözaltı anı ve sonrasındaki düşmanca yaklaşımı, hücrelere yerleştirme esnasında çıplak arama dayatmasına ve sonrasında darp ve işkenceye dönmüştür” dedi.

‘YOZLAŞMAYAN GENÇLİKTEN ÖFKE DUYUYORLAR'

Alabuga, “Bizler biliyoruz ki; AKP-MHP faşist bloKu gençlik çalışmalarımızdan olağanüstü rahatsız oluyorlar. Yozlaştıramadıkları, fuhuşa, uyuşturucuya, çeteciliğe, mafyacılığa, gericiliğe bulaştıramadıkları gençlerin; demokratik örgütlenmesi, siyasallaşması ve kapitalist moderniteye karşı direnişinden öfke duyuyorlar" diye belirtti.

Kötü muameleye son verilmesini isteyen Alabuga, “Bu hukuksuzluk, baskı ve saldırılara karşı direnmek herkesin insani, vicdani ve ahlaki sorumluluğudur” diye konuştu.

BARIŞ ANNELERİ: ÇOCUKLARIMIZIN ARKASINDAYIZ

Barış Anneleri Meclisi Üyesi Sultan Bozkurt, "Baskı, gözaltı ve işkenceyle Kürtlerin sesini kısamayacaklar. Biz Barış Anneleri olarak bu durumun konuşularak halledilmesi gerektiğini söylüyoruz. Yüzlerce çocuğumuz şu an cezaevinde. Bu şekilde Kürtleri bitiremezler” dedi.

Barış Anneleri Meclisi üyesi Bedia Özgökçe de "Çocuklarımız şu an açlık grevinde. Çocuklarımızı serbest bırakın. Biz çocuklarımızın arkasındayız" dedi.

GÜLÜM: ÖNCÜ GENÇLİKTEN KORKUYORLAR

İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ise gençlerin gözaltı sürelerinin uzatılmasına tepki göstererek, şunları söyledi: “Bu ülkede uzun süredir hukuktan söz edilemez. Hukuk bu iktidarın bir baskı aracı haline geldi. Bu iktidar kimden hoşlanmıyorsa, onlara dönük bu aracı devreye koyuyor. Gençler her zaman öncü bir misyonu üstlenmişlerdir. İktidar bunun için gençliği hedef alıyorlar. Tüm operasyonlarda olduğu gibi burada da gençler susturulmaya çalışılıyor. Gözaltında çıplak arama hukuksuz bir şeydir. Bu bir işkencedir. Avukat arkadaşlarımız bu konuda başvuru yapmasına rağmen henüz bir şey olmuş değil. Gözaltı sürelerinin uzatılması, işkence sürelerinin uzatılması için yapılıyor. Bunun için buradan sesleniyoruz; gözaltındaki gençlik üyelerimizi derhal serbest bırakılsın.”